Skip to main content
GGD Maastricht

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) is verantwoordelijk voor het gezondheidsbeleid in Nederland en de uitvoering hiervan. Elke regio heeft daarom een GGD-vestiging. In Maastricht is er geen GGD, maar in Heerlen is wel een vestiging van GGD Zuid-Limburg. Bij de GGD kun je als student onder andere terecht voor reisvaccinaties, informatie over seksualiteit en soa-testen.

Informatie voor reizigers

Bij een lange of verre reis is het altijd goed om informatie bij de GGD op te zoeken. De GGD heeft namelijk altijd actuele informatie over hoe jij gezond kunt blijven op de plaats van bestemming en bij terugkomst in Nederland. Bij de GGD kun je ook nagaan of je vaccinaties nodig hebt voor je reis. Welke vaccinaties je nodig hebt, is afhankelijk van je bestemming en de reisduur. Aan vaccinaties zijn kosten verbonden, maar soms ben je voor een deel van deze kosten verzekerd. Als je zeker wilt weten of de kosten worden vergoed, is het verstandig contact op te nemen met je ziektekostenverzekeraar. De kosten van de verschillende vaccinaties zijn te vinden op de website van de GGD

Afspraak reisvaccinatie maken GGD

Wil je een afspraak maken voor een vaccinatie? Dat kan online bij Ease Travel Clinic & Health Support of door te bellen naar 088 004 91 49. Tijdens de afspraak moet je de onderstaande zaken meenemen:

  • Identiteitsbewijs
  • Zorgpas
  • Inentingsboekje (het gele vaccinatiepaspoort, bij kinderen eveneens het vaccinatieoverzicht van het Rijksvaccinatieprogramma)
  • Reisroute
  • Overzicht van medicijngebruik

Informatie seksualiteit en soa-test

Bij GGD Zuid-Limburg kun je ook terecht met vragen over seksualiteit. Denk je dat je onverhoopt een soa hebt opgelopen? Dan kun je in sommige gevallen ook terecht voor een soa-test bij de GGD. Bel voor een afspraak naar 088 880 50 72. Aan de telefoon worden dan een aantal vragen gesteld om te bepalen of je bij de GGD mag langskomen voor een soa-test of dat je ergens anders een soa-test moet doen. Je kunt ook een soa-test anoniem thuis doen. Lees meer over alle mogelijkheden om een soa-test te doen op de pagina soa testen Maastricht.

Contact GGD Zuid-Limburg

Het Overloon 2
6411 TE Heerlen
Tel: 088 880 50 00

ggdzl.nl

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.