Skip to main content

3 Essentiele gezondheidsapps voor studenten

Ok, het studentenleven is in de basis misschien niet de meest gezonde lifestyle die je kunt bedenken. Maar met wat kleine interventies van gezondheidsapps kun je je gezondheid beter 'in check' krijgen.

 

1. Activity trackers

De simpelste manier om in de gaten te houden of je wel genoeg in beweging komt gedurende de dag is om een activity tracker of simpele stappenteller te gebruiken. Dit kun je natuurlijk doen in combinatie met een sporthorloge of fysieke activity tracker, zoals die van je Apple Watch, Fitbit of Garmin. Maar je kunt ook gebruikmaken van een app op je telefoon, bijvoorbeeld Steps (iOS) of Stappenteller (Android). De 'feedback loop' die een activity tracker je geeft, zorgt er vaak vanzelf al voor dat je meer gaat bewegen. Ook kun je dagtargets instellen zoals bijvoorbeeld de klassieke 10.000 stappen per dag. Het zal je verbazen dat je 's avonds vanzelf misschien nog even een blokje om gaat puur om je target te halen.

 

2. Foodtrackers

De tegenhanger van beweging is natuurlijk je inname van voedingsmiddelen en de calorieen die hierbij horen. Helaas zijn heel wat typische studenten producten niet per se de gezondste. Houd je eten een paar dagen (of zelf permanent) bij met een simpele foodtracker en je wordt je bewust van wat je nou eigenlijk naar binnenwerkt op een gemiddelde dag. Oh ja, niet vergeten: vooral ook je alcoholische drankjes registreren want dat zijn echt silent killers. Populaire foodtrackers zijn bijvoorbeeld MyFitnessPal, FatSecret, Lifesum of de gratis tracker van het Voedingscentrum: Mijn Eetmeter. Tracken maar!

 

3. Mental health

Een hot topic onder studenten tegenwoordig is mentale weerbaarheid en gezondheid. Een van de meest eenvoudige manieren om jezelf niet gek te maken en je te 'gronden' is met behulp van meditatie en mindfulness. Een handige app hiervoor is bijvoorbeeld Headspace. Daarmee doe je zogenaamde 'guided meditations'. Zen.....

Nog even een kleine waarschuwing: let op dat je bij het installeren van apps op je mobiel niet terecht komt bij onbetrouwbare partijen. De app store heeft hier over het algemeen al voorwerk gedaan door het kaf van het koren te scheiden, maar je moet blijven uitkijken dat je geen privacy gevoelige informatie deelt met partijen die hier niet goed mee omspringen. In dit Engelstalige artikel kun je meer lezen over de risico's rond mobiele gezondheidsapps. Maar als je het houdt bij bovenstaande apps dan zit je wel goed hoor. En je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om 'fake' persoonsgegevens in te voeren in de app. Just to be sure.

Veel succes met het upgraden van je gezondheid!

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.