Skip to main content

5x de leukste online spellen om met je vrienden te spelen

Tijdens de coronacrisis probeert iedereen zich van maandag tot en met vrijdag met werk en studie bezig te houden. Maar zodra het weekend is, kan je niet meer de deur uit om ergens een biertje te drinken of de gezelligheid op te zoeken. Slaat de verveling al toe bij jou? Dan kan je altijd nog op afstand online spellen met je vrienden spelen! Hieronder vind je de leukste online spelletjes die je kan spelen tijdens de coronamaatregelen.

Ludo Club

Misschien zegt deze naam je niks. Maar Mens Erger Je Niet ken je waarschijnlijk wel! Ludo Club is de digitale versie hiervan. Download de app, dan kan je het met drie mensen tegelijk spelen op afstand. Druk op de digitale dobbelsteen en let vooral goed op dat je pionnetje er niet vanaf wordt geduwd door de tegenstander!

Rummikub

Dit spelletje ken je natuurlijk wel als bordspel. Inmiddels is het 2020 en is er ook een app-versie van dit leuke spel. Bij deze app is het mogelijk om tegen willekeurige mensen te spelen die op dat moment online zijn. Zo heb je dus altijd iemand die op dat moment tegen jou kan spelen. Vind je het gezelliger om het op een zaterdagavond met je familie te spelen? Dan kan dit ook. Nodig je vrienden en familie uit in een privé spel rummikub online.

Wordfeud

Misschien ken je het spelletjes Scrabble wel? Wordfeud werkt precies hetzelfde alleen speel je het digitaal. Je legt om de beurt een woord neer waar je punten mee verdient. Er is ook een mogelijkheid om te chatten, zo kan je dus een spelletje spelen en tegelijk kletsen. Je kan Wordfeud downloaden op iOS en Android. Waar wacht je nog op? Daag je vrienden uit voor een potje Wordfeud!

Draw Something

Wil jij een spelletje spelen waar je iets minder over hoeft na te denken en waar je juist je tekenskills bij kan gebruiken? Dan is Draw Something iets voor jou! Dit spelletje behoort al jaren tot de leukste online spelletjes. Je moet hier namelijk raden wat jouw tegenstander voor jou heeft getekend. Je kan dit spel met meerdere mensen tegelijk spelen. Heb je zin om een middag te tekenen? Download het dan snel!

De Slimste Mens

Wil jij je algemene kennis uitbreiden of testen? Het programma De Slimste Mens heeft tegenwoordig ook een app waar je de quiz zelf kan spelen. Durf jij de slimmeriken uit je vriendengroep uit te dagen? Succes!

Heb je even genoeg van de online spellen? Er zijn nog genoeg andere dingen die je kan doen in deze periode. Lees hier extra tips tegen verveling tijdens de coronamaatregelen. Je kan natuurlijk ook gewoon een avondje bankhangen met de leukste Netflix series, docu's en films!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.