Skip to main content

Carnaval vieren tijdens corona

Zo bizar: de coronacrisis is alweer bijna een jaar aan de gang in Nederland. We hebben al heel veel (leuke) dingen moeten opofferen en veel moeten aanpassen. Voor veel van ons is februari normaalgesproken een maand die in het teken staat van het allerleukste feest van het jaar: carnaval! Een feest waar we even niet aan alle stress om ons heen hoeven te denken. Een paar dagen alleen maar hossen, bier drinken en feestvieren in de meest gekke outfits. Helaas kan het dit jaar niet doorgaan... Superjammer natuurlijk, maar gelukkig zijn er wel alternatieven om alsnog in de feeststemming te komen! Zo kunnen we toch nog een klein beetje carnaval vieren dit jaar. We mogen het tenslotte niet zomaar voorbij laten gaan! 

Livestream

Carnaval vieren met de beste dj’s? Count me in! Een aantal kroegen zullen dit jaar een livestream uitzenden om zo toch nog een beetje carnaval met elkaar te kunnen vieren. Je kunt dus de beste carnavalsmuziek verwachten, waar je normaalgesproken ook op staat te hossen in de kroeg. Hoe leuk is dat? Sla dus een flinke voorraad bier en confetti in, trek je favoriete outfit uit de kast en zorg dat je vrienden vanuit huis meedoen. Dit belooft een echte carnavalsavond te worden! 

Silent disco

Natuurlijk kunnen we zelf ook goed een feestje bouwen en voor goede muziek hebben we niet per se een dj nodig. Grote kans dat jij ook een goede carnavalslijst op je Spotify hebt staan. Zijn jouw huisgenoten ook van de carnaval? Organiseer dan een silent disco carnavalsavond! Geen geklaag van buren, maar wel harde muziek. Voor een echt carnavalsgevoel kunnen jullie de woonkamer ombouwen tot kroeg en versieren met carnavalsspullen. Uiteraard moeten jullie je ook verkleden en mogen de confettikanonnen niet ontbreken. De silent disco hoeft echt niet pas in de avond te beginnen, want het is carnaval. Voor de middag drinken jullie je eerste biertje! 

Zomercarnaval

Yes, er is licht aan het einde van de tunnel! Dit jaar staat in het teken van vaccineren en het terugkrijgen van onze vrijheid. Natuurlijk kunnen we niet wachten tot carnaval 2022, en daarom heeft Beachy iets heel leuks bedacht: zomercarnaval op het Kruikenstrand! Als alles meezit, dan vindt het feest plaats op 27 en 28 augustus 2021. Het hele feest staat in het teken van carnaval en er zullen verschillende podia zijn met elk zijn eigen muziekstijl. Je kunt je aanmelden op de website van Beachy. Nu al zin in!

Hopelijk heb je zo toch nog een leuke carnaval en kunnen we er volgend jaar weer helemaal tegenaan gaan! Vergeet je niet om de beste anti-kater ontbijtjes in huis te halen? Dat kunnen jullie vast gebruiken! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.