Skip to main content

CBR routes in Maastricht

Ga jij binnenkort afrijden in Maastricht? Dan heb je geluk: in deze stad ligt een van de hoogste slagingspercentages voor het behalen van je rijbewijs in heel Nederland! Maar uiteraard is het een spannend examen en wil je je goed voorbereiden op de belangrijke rit. Hoe kun je dit het beste doen? En wat zijn bepaalde plekken in Maastricht waar je wellicht extra moet opletten? In deze blog lees je enkele handige tips en tricks.

1. Algemene tips

Waar je ook je examen af gaat leggen, er zijn enkele tips die altijd van pas kunnen komen. Probeer jezelf niet van tevoren al angstig te maken over het examen. De kans is groot dat je dan te veel gaat nadenken tijdens het examen zelf, en juist meer fouten gaat maken. Daarnaast is het logisch dat je ook foutjes zult maken bij het afrijden. Panikeer niet! Dit gebeurt iedereen en een fout betekent niet dat je automatisch gezakt bent. Rij rustig verder. Let daarnaast goed op je snelheid: een examinator zal snel zien wanneer je veel te langzaam rijdt, wat over kan komen als onzekerheid, of wanneer je veel te hard rijdt en onvoorzichtig bent.

2. Centraal Station

Bij het station van Maastricht is het altijd een drukte van jewelste. Hollende mensen die hun trein moeten halen, fietsers die op weg zijn naar de binnenstad, en het helpt niet mee dat er om de haverklap een bus aan komt gereden. Een plek om zeer zeker naar links en rechts te blijven kijken! Wees erop voorbereid dat er ook verschillende zebrapaden aanwezig zijn. Rij daarom rustig, kijk goed of er bussen aankomen of mensen willen oversteken, en verleen de voetgangers op de zebra altijd voorrang. Doe je dit niet, dan zit er een grote kans in dat je helaas toch zakt.

3. Centrum

Helaas is het station niet de enige plek waar je op je hoede moet zijn voor onverwachte verkeersdeelnemers. In het centrum van Maastricht zijn er altijd koopjesjagers op weg naar de winkelstraat. Hoewel het gelukkig niet (goed) mogelijk is om verschillende drukke straten in het centrum te bereiken met een auto, zijn er wel meerdere straten in bijvoorbeeld Wyck waar je wél doorheen kan rijden. Deze straten liggen in de buurt van het winkelcentrum. Let erop dat hier vaak geen zebrapaden zijn, maar veel voetgangers wel blindelings oversteken. Stop bij alle kruispunten, omdat het vaak ook lastig is om te zien of er een voetganger of fietser aan zit te komen!

4. De Geusselt

Het examencentrum CBR in Maastricht bevindt zich in het Geusselt Businesspark. In het beste geval verlaat je de parkeerplaats en krijg je de instructie om richting Amby te rijden. Dit is een rustige wijk waar weinig verrassende verkeerssituaties voor zullen komen. Moet je echter de andere kant op, let dan goed op. Veel weggebruikers die op weg zijn naar de A2 of deze verlaten komen hierlangs. Het is dus vaak erg druk. Blijf kalm en probeer vlot door te rijden in plaats van te treuzelen. Voordat je het weet zit je al op de snelweg!

Alvast heel veel succes met je examen! Meer informatie over het behalen van jouw rijbewijs lees je op onze pagina!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.