Skip to main content

De 7 leukste (zomer)bijbanen op een rij

Over een aantal weken is het weer zomervakantie en dat betekent genieten van het mooie weer, drankjes op het terras, op vakantie gaan, chillen op het strand en zwoele zomeravonden. Dat klinkt als ultiem genieten toch? Helaas kosten de biertjes en vakanties geld... Wil je in de zomer extra bijverdienen, maar weet niet niet zo goed welke opties er zijn? Wij hebben voor jou de zeven leukste (zomer)bijbanen op een rijtje gezet.

1. Medewerker bediening in de horeca 

Vind je het niet erg om hard te werken en gasten te voorzien van een lekker kopje koffie, lunch of diner? Dan kun je wellicht deze zomer aan de slag in de horeca. Je kunt ervoor kiezen om te gaan werken in een koffietentje, beachclub of in een restaurant in de stad. In de horeca staan ze te springen om medewerkers, dus er is keuze genoeg. 

2. Figurant

Sta jij graag in de spotlight? Dan is een bijbaan als figurant iets voor jou! Via de website van Blue Circle casting staan er verschillende oproepen open om te spelen in de nieuwe serie van Flikken Maastricht of Gooische Vrouwen. Of om mee te doen als kandidaat in een programma zoals Paradise Hotel. Bekijk de mogelijkheden hieronder in de link. 

> Bekijk hier de openstaande oproepen als figurant

3. Student chauffeur

Ben je minimaal 18 jaar, ben je in bezit van een rijbewijs en vind je het leuk om in luxe auto's te rijden? Dan kun je gaan werken als student chauffeur. Met deze bijbaan zet je mensen af op hun bestemming en breng je ze weer thuis. Ook kun je zelf je uurloon bepalen en wanneer je wil werken. Je hebt hiervoor geen opleiding nodig. Het enige wat je nodig hebt is een rustige, defensieve rijstijl en een dienstverlenende instelling.

> Bekijk hier de vacature als privéchauffeur bij DriveMe

4. Detailhandel medewerker

Je kunt deze zomer ook aan de slag in een kledingwinkel, groothandel of zonnestudio. Een voordeel van deze bijbaantjes is dat je veel werkervaring kan opdoen, omdat je gedurende de dag bezig bent met verschillende werkzaamheden. Je gaat klanten helpen of je beheert de kassa bijvoorbeeld. Heb je een favoriete kledingwinkel? Bekijk eens of ze daar een vacature hebben opstaan voor zomerkracht. 

5. Promotiewerk

Vind je het leuk om mensen aan te spreken op straat en ben je commercieel ingesteld? Wellicht is een bijbaan als promotiemedewerker dan iets voor jou. Geen dag is hetzelfde want je staat vaak op diverse locaties en je promoot niet elke keer dezelfde producten of bedrijven. Nog een voordeel van deze bijbaan, is dat het salaris meestal hoger ligt dan bij andere bijbanen. Bovendien kun je ook nog bonussen verdienen als jij je targets hebt behaald.

6. Schipper

Ben jij in de zomer graag op het water? Je kunt dan een bijbaan zoeken als schipper. Google of er bij jou in de buurt bedrijven op zoek zijn naar een schipper. Met deze bijbaan bezorg je de gasten een geweldige ervaring op het water en je kunt ook nog eens zelf genieten van de omgeving. 

7. Huishoudelijk hulp

Heb je oog voor detail en vind je schoonmaken leuk? Dan kun je aan de slag als huishoudelijk hulp bij ouderen bijvoorbeeld. Je hebt geen ervaring nodig, maar het hebben van een sociale, positieve houding is wel belangrijk. Lijkt jou dit wat? 

Dit waren onze 7 tips voor leuke zomer bijbanen. Hopelijk zit er wat leuks tussen en kun je deze zomer lekker aan de slag.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.