Skip to main content

Banner

De beste restaurants in Maastricht voor een heerlijk (afhaal) kerstdiner

Ben jij ook al de nachtjes aan het aftellen tot het Kerstmis is? Buiten de cadeautjes, de gezellige sfeer en All You Need is Love op televisie, kan een heerlijk kerstdiner natuurlijk niet ontbreken tijdens deze dagen. Als je geen zin hebt om de hele dag in de keuken te staan, biedt deze blog hulp: hier zijn enkele tips voor een kerstdiner dat je zeer gemakkelijk kan bestellen of afhalen!

1. Beluga

Beluga loves you, and we love Beluga. Het bekende restaurant in Maastricht, dat beoordeeld is met een Michelinster, heeft verschillende afhaal- en bezorgopties. Speciaal voor Kerstmis heeft het team van Beluga een feestelijk kerstdiner bedacht met vijf verschillende gangen. Daarnaast kun je het diner combineren met een heerlijke wijn, dessert en/of bonbons. Een chiquer kerstdiner dan dit zal je niet vaak tegenkomen, en dat in je eigen keuken! Naast het speciale kerstmenu zijn er ook verschillende andere, heerlijke opties om uit te kiezen die steeds worden bijgewerkt op de website.

2. Ut Lieuwke

De uitgebreide gerechten van Ut Lieuwke zijn er nu ook in de vorm van een take away. De diners die Mike serveert wisselen steeds, maar de gerechten van wild staan nu al op de kaart: ruim op tijd voor de kerstdagen. Een speciaal menu voor de feestdagen staat in de planning, maar is momenteel nog een verrassing. Bij Ut Lieuwke denken ze graag mee over bijpassende wijnen om de maaltijd helemaal af te maken. In andere woorden: je hoeft (bijna) niets meer te doen na je bestelling, behalve genieten van het eten!

3. Novo New Dining

Op zoek naar een iets goedkopere optie voor het kerstdiner? Bij Novo New Dining ben je aan het goede adres. Het restaurant bereikte in 2020 de Michelin gids en kreeg lovende reacties vanwege de verschillende keukens die gecombineerd worden. Novo is perfect voor vegetariërs, met veel verschillende vegetarische opties op het menu. Momenteel kun je er een hele ‘box’ bestellen, met daarin brood, ingrediënten, recepten, water én bonbons voor minder dan veertig euro. Wil je liever zelf aan de slag om een heerlijk dessert op tafel te zetten, bekijk dan ook eens onze bakrecepten voor scones, cheesecake of speculaas crumble.

4. Harry’s

Een andere Maastrichtse aanrader uit de Michelin gids 2020 bevindt zich in het mooie Wyck. Bij Harry’s kun je zelf een heerlijk diner samenstellen. Liever een volledig driegangenmenu bestellen? Ook dat is mogelijk voor minder dan veertig euro! Ook tijdens de feestdagen is Harry’s geopend om jou een heerlijk kerstdiner te kunnen bezorgen. Ook als je de avond na het diner zin hebt in een overheerlijke maaltijd, hoef je deze niet zelf te maken. Harry’s biedt namelijk ook brunchmogelijkheden. Hoe relaxt gaan jouw kerstavond en brunch eruitzien?

Alvast heerlijke feestdagen toegewenst! Wil je tijdens kerstavond graag zelf lekker koken? Wij hebben een simpel, maar verrukkelijk kerstdiner voor je beschreven!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.