Skip to main content

De beste studeerplekken in Maastricht tijdens de coronacrisis

Het nieuwe collegejaar is weer volop in gang. Dat betekent dat de tentamens weer sneller dan je verwacht voor de deur zullen staan. Waar kun je op een veilige, maar toch leuke manier studeren in Maastricht? In dit artikel enkele tips voor gezellige tentjes die je misschien nog niet kent. Voor traditionele studeerplekken, zoals de universiteitsbibliotheek, bekijk je dit artikel over de beste studeerplekken in Maastricht: meer dan genoeg opties!

1. De Brandweerkantine

De Brandweerkantine was vroeger daadwerkelijk een echte brandweerkazerne. Tegenwoordig komen er dagelijks veel (internationale) studenten langs voor een hapje en een drankje. De Brandweerkantine heeft veel zitplekken, zowel binnen als buiten. Er is gratis wifi en er zijn genoeg tafeltjes om aan te studeren. Tevens organiseert De Brandweerkantine vaak terugkomende, voordelige acties, zoals een goedkoper diner. Heel handig wanneer je een lange dag gaat studeren en niet telkens weg wil om eten te halen. Dat kun je hier geweldig combineren tegen een voordelige prijs! De Brandweerkantine is gelegen aan de Capucijnenstraat.

2. De Tapijnkazerne

De Brandweerkantine is niet het enige oude gebouw dat een geheel ander doel heeft gekregen. De Tapijnkazerne diende tot enkele jaren geleden als militaire kazerne. Tegenwoordig kun je bij Tapijn terecht voor een hapje en drankje, maar ook om te studeren in een wat rustigere omgeving. Omdat de kazerne niet in het midden van de stad ligt, gaan er minder studenten naartoe en zijn er doorgaans meer dan voldoende plekken beschikbaar. De Tapijnkazerne ligt aan de rand van het mooie Stadspark. Heb je even geen zin meer om te studeren? Of wil je een frisse neus halen? Dan sta je binnen een mum van tijd weer in het park.

3. The Commons (The Student Hotel)

Wellicht heb je al vaker van The Student Hotel gehoord. Het ‘hotel’ ligt in verschillende steden in Nederland en biedt woonruimtes aan voor studenten. The Commons is de eet-, drink- en zitgelegenheid van The Student Hotel. De prijzen zijn studentvriendelijk en je kunt er terecht voor een drankje, maar ook avondeten. The Commons ligt in Maastricht naast de Pathé in de binnenstad en is dus makkelijk te bereiken vanaf de markt.

4. Livin’ Room

Op zoek naar een gezellig plekje voor koffietje of brunch? Neem dan zeker eens een kijkje bij Livin’ Room in de Heggenstraat. Livin’ Room staat bekend om haar geweldige inrichting. Het is extra leuk om hier te zitten in plaats van in een saaie ruimte! Livin’ Room is wel aan de wat kleinere kant, dus er zijn minder plekken beschikbaar dan bij andere faciliteiten.

Waar ga jij binnenkort een drankje doen terwijl je zit te blokken?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.