Skip to main content

De beste studeerplekken in Maastricht

Het is behoorlijk lastig om te leren zonder afgeleid te raken. Vooral als je thuis studeert, is focussen een uitdaging. Daarom ben op zoek gegaan naar de beste studeerplekken in Maastricht, waar jij je goed kan concentreren en makkelijk die tienen haalt!

Tip: wil je dit soort leuke tips over Studentensteden voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

1. De universiteitsbibliotheek

Dit is misschien wel een van de populairste studeerplekken in Maastricht: de universiteitbibliotheek. Er zijn drie verdiepingen met lange tafels waar je aan kunt leren, maar ook plekken met computers en overlegruimtes voor groepswerk. Er hangt een fijne sfeer, iedereen is aan het studeren en dat werkt erg motiverend om zelf ook aan de slag te gaan. Nadeel is wel dat het er vaak enorm druk is. Ik raad aan om er zo vroeg mogelijk op de dag heen te gaan en deze plek te vermijden rond de tentamenperiodes. Je kan je dan beter op een rustige plek voorbereiden op je tentamens!

2. Universiteitsbibliotheek Randwyck

Nog een universiteitsbibliotheek. Deze zit in de faculteit Health, Medicine & Life Sciences en is ietsjes kleiner, maar heeft meer plekken met computers. Ook dit is een populaire studieplek, dus ga er op tijd heen als je hier een dag wil studeren!

3. Learning spaces aan de Bonnefantenstraat

Deze studieruimtes zitten boven de Student Service Center van Maastricht University. Er zijn verschillende afgesloten ruimtes en stilteruimtes. Ook is er een kantine waar je broodjes kan halen en waar ook ruimte is om te studeren. Het is hier wat rustiger dan in de universiteitsbibliotheek. Meer informatie over deze drie studeerplekken, zoals openingstijden, kun je vinden op de website van Maastricht University.

4. Coffeelovers Dominicanen

Misschien wel een van de mooiste studeerplekken in Maastricht is Coffeelovers Dominicanen, gevestigd in de boekenwinkel/kerk Dominicanen. Het is hier wel wat rumoeriger dan bovenstaande plekken en je moet een consumptie hebben om er te kunnen zitten, maaar er hangt een goede sfeer en de locatie is prachtig!

5. Bagels & Beans

Een andere plek waar je eten en drinken met studeren kunt combineren, is Bagels & Beans. Het is een mooie, lichte ruimte met vriendelijk personeel en heerlijke bagels en sapjes. Heb je meer nodig dan alleen een goede studeerplek om jezelf te motiveren? Lees dan onze tips om jezelf te motiveren voor het nieuwe studiejaar. 

Op zoek naar andere leuke plekken in de stad? Lees dan ook onze blog met de gezelligste cocktailbars of leukste vintage winkels van Maastricht!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.