Skip to main content

De lekkerste oliebollen van Maastricht

De laatste maanden van dit kalenderjaar zijn officieel aangebroken en dat betekent natuurlijk: oliebollen! Met of zonder rozijnen, zonder oliebollen is oudejaarsavond niet compleet, maar ook in de weken ervoor eten we graag oliebollen. Als jouw studentenhuis niet in het bezit is van een frituurpan om zelf oliebollen te maken, moet je natuurlijk wel weten waar je deze oudejaarssnack kunt kopen. Daarom heb ik voor je uitgezocht waar je in Maastricht de lekkerste oliebollen kunt vinden.

Il Fiume Vrijthof

Deze kraam staat het hele jaar door aan de zijkant van het Vrijthof. ‘s Zomers kun je bij Il Fiume overheerlijk softijs en Italiaans schepijs halen, maar in de winter is dit dé plek om heerlijke oliebollen te scoren. Deze kraam verkoopt niet alleen rond de feestdagen oliebollen, maar in de gehele winterperiode. Naast oliebollen worden hier ook andere lekkernijen verkocht, zoals churros en wafels.

Vrijthof 4

De Bisschopsmolen

Net voorbij het Onze Lieve Vrouweplein vind je bakkerij De Bisschopsmolen. Deze bakkerij is gevestigd in een prachtige watermolen, die nog steeds werkt. Hoe gaaf is dat? De molen is eigenlijk een soort mini-museum, dus zeker een bezoekje waard. Tussen kerst en oud & nieuw kun je hier terecht voor smakelijke oliebollen. Naast oliebollen vind je hier ook de lekkerste vlaaien en natuurlijk heerlijk brood.

Stenenbrug 3

Bakkerij Souren

Midden in het centrum, in een zijstraat van het Sint Amorsplein, vind je bakkerij Souren. Deze bakkerij is vrij klein, dus je loopt er zo ongemerkt voorbij. Maar als je eenmaal binnen bent, ruik je de heerlijke geur van vers brood. Voor oliebollen moet je hier tussen kerst en oud & nieuw zijn. De rest van het jaar kun je hier naast brood ook overheerlijke vlaaien, gebakjes, broodjes, croissants en wafels kopen.

Vijfharingenstraat 14

Bakkerij Paulissen

Met negen filialen in Maastricht is er altijd wel een bakkerswinkel van bakkerij Paulissen in de buurt. Je kunt hier niet alleen de dagen voor oud & nieuw overheerlijke oliebollen kopen, maar vanaf 12 december ook al in de weekenden. Deze bakkerij is van alle markten thuis: je vindt hier lekkere vlaaien, broden, banket, (belegde en onbelegde) broodjes en hartige snacks.

Bakkerij Mathieu Hermans

Vlak bij het Emmaplein is bakkerij Mathieu Hermans gevestigd. Deze bakkerij is al sinds 1936 een begrip in Maastricht, dus menig Maastrichtenaar heeft hier wel eens wat gekocht. De heerlijke oliebollen worden vanaf 29 december verkocht. Buiten deze periode koop je hier ambachtelijke vlaaien, koffiebroodjes, suikerbollen, broden en broodjes.

Zakstraat 9

Hopelijk vergeet je nu niet meer waar je een lekkere oliebol kunt scoren tijdens het kerstshoppen in Maastricht

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.