Skip to main content

De lekkerste restaurants van Maastricht

Als er één studentenstad bourgondisch is, dan is het Maastricht wel. Heb jij een keer geen zin om te koken? Heb je iets te vieren? Lees dan verder, want in dit blog vertel ik je waar je het beste kunt uiteten!

Cocktails drinken en lekker eten bij The Lab

Naast het Student Service Center vind je The Lab. Ze serveren veel soorten gerechten en heerlijke cocktails voor een echte studentenprijs. Als echt studentenrestaurant kun je bij The Lab ‘s middags voor een paar euro een keuze maken uit hun buffet. Tijdens tentamenweken opent The Lab een student lounge, waar je even kan uitrusten. Afhalen is in deze weken ook extra goedkoop (€4 á €5 voor een avondmaaltijd).

Burgers eten bij Burgerlijk

Burgerlijk is een restaurant in Wyck, het hippe gedeelte van Maastricht. Zoals de naam al verraadt, kun je bij Burgerlijk terecht voor een lekkere burger. Hun classic hamburger is to die for, maar je kunt ook kiezen voor iets anders. Met onder andere een inktvisburger, een zeewier-sojaburger en een geitenkaasburger is er voor ieder wat: van vleeseter tot vegetariër. Als een echte hamburgerliefhebber bent, hebben we hier nog een lekker hamburgerrecept voor je.

Hipster eten bij De Brandweer Kantine

De Brandweer Kantine, gelegen in een oude brandweerkazerne, is een restaurant waar je bijzondere, biologische gerechten kan uitproberen. Hun kaart staat vol met lekkere gerechten gemaakt met streekproducten. Daarnaast is er elke dinsdag Schnitzel-Dienstag (ja, dat is zo goed als het klinkt) en is elke woensdag ½ Haantje dag. Als je een na het eten graag een boek wil lezen kan dat ook, er is namelijk een boeken-ruilplank. De Brandweer Kantine organiseert ook leuke evenementen, zoals Ted Talks.

Belgische specialiteiten bij Witloof

Bij Witloof, achter het Onze Lieve Vrouwe plein, kun je genieten van de cuisine van onze zuiderburen. Je kunt hier makkelijk een hele avond vertoeven. Naast heerlijk eten kun je hier ook je dagelijkse bierbehoefte aanvullen. In de Bierhemel liggen bijna 200 heerlijke biertjes, waaronder lekkere speciaalbieren. En o ja, die lekkere jenever maken ze ook zelf!

Tot zover dit artikel over wat restaurants in Maastricht waar je heerlijk kunt dineren als je een keertje geen zin hebt om te koken. Er zijn er natuurlijk nog véél meer maar dit zijn een paar van mijn persoonlijke favorieten. Pluspunt: ze zien er ook allemaal top uit, volledig instagramproof dus!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.