Skip to main content

De leukste activiteiten naast je studie in Maastricht

Je komt naar Maastricht om te studeren, maar natuurlijk niet om alleen maar in de collegezaal te zitten. Er is gelukkig meer dan genoeg te doen naast je studie. Dat kan op verschillende manieren: wil je je inzetten voor de maatschappij? Ben je op zoek naar gezelligheid? Wil je ontdekken wat de stad Maastricht nog allemaal te bieden heeft? Het is hier allemaal terug te vinden. Hieronder enkele opties die jou een beter idee geven wat bij jouw interesses aansluit.

1. Word lid van een studentenvereniging of -organisatie

Maastricht kent een groot aanbod aan studentenverenigingen, organisaties en studieverenigingen. Er zijn verschillende traditionele verenigingen en onafhankelijke disputen voor alle studenten. Daarnaast kent bijna elke studie of faculteit een of meerdere eigen verenigingen, waarbij je veel studiegenoten zal leren kennen. Of wanneer je goed bent in een bepaalde sport, of deze juist wil leren, is een studentensportorganisatie een uitstekende optie. Binnen verenigingen en organisaties is het vaak mogelijk om door te groeien en commissies te doen. Je leert hierbij nieuwe vaardigheden die je tijdens je studie misschien niet zo snel zou tegenkomen. Bovendien is een organisatie een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken en contacten te leggen in Maastricht. Op onze pagina vind je een overzicht van alle studentenverenigingen in Maastricht. Waar je ook naar op zoek bent, er zit altijd een organisatie bij die aansluit bij (een van je) interesses.

2. Word vrijwilliger

Ben je op zoek naar een nuttige activiteit naast je studie die tevens erg mooi staat op je cv? Overweeg dan om vrijwilliger in Maastricht te worden. Dat kan op veel uiteenlopende manieren: bijna elke organisatie is wel op zoek naar vrijwilligers. Dat kan al vanaf een paar uurtjes per week. Begin met je af te vragen welke kwesties jij belangrijk vindt. Wil je je graag inzetten voor dieren? Of sluiten jouw interesses beter aan bij het helpen van andere mensen? Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Doordat een groot aantal studenten tevens vrijwilligerswerk verricht, ontmoet je ook hier weer nieuwe mensen. Vrijwilligerswerk is dus op meerdere vlakken een leuke tijdsbesteding naast je studie.

3. Ontdek een andere kant van Maastricht

Naast alle gezelligheid heeft Maastricht ook genoeg te bieden op het gebied van kunst, cultuur en wetenschap. Neem een keer een kijkje in het Bonnefantenmuseum, het bekendste museum van Maastricht. Wat betreft muziek en entertainment proberen de Muziekgieterij en club Complex weer evenementen te organiseren die voldoen aan de coronamaatregelen. Ben je meer geïnteresseerd in lezingen en wetenschappelijke thema’s, houd dan de agenda van Studium Generale in de gaten. Uiteenlopende thema’s worden hier behandeld door professoren, hoogleraren en experts. De lezingen zijn ook online te volgen. Of je kunt gewoon een wandeling maken door de Maastrichtse binnenstad: de eeuwenoude geschiedenis komt op veel plekken terug. Ben je op zoek naar meer kunst, dan kun je ook eens naar verschillende musea online kijken.

Veel plezier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.