Skip to main content

De leukste woonwinkels in Maastricht

De winkels zijn weer geopend! En dat is goed nieuws voor iedereen die zijn kamer al tijden opnieuw wil inrichten of decoreren. Eindelijk kunnen we weer inspiratie op doen in fysieke winkels. Ben jij op zoek naar leuke winkels in Maastricht om je kamer een make-over te geven? Of ben je op zoek naar een leuk cadeautje? In deze blog zet ik de leukste woonwinkels van Maastricht op een rijtje.  

Casa

In Mosae Forum vind je de Casa. Wat mij betreft één van de leukste woonwinkels. Het is een grote winkel met veel verschillende soorten producten. Op zoek naar spullen voor je badkamer, keuken of slaapkamer? Dan ben je bij Casa aan het goede adres. De winkel is tevens bezig met verduurzaming. Zo kun je achterhalen of een product bijvoorbeeld biologisch of gerecycled is. Op de website van de woonwinkel kun je ook veel inspiratie op doen. Er worden onder andere foto’s van klanten gedeeld en je kunt verschillende stijlen bekijken.

Loods 5

Op zoek naar inspiratie, of weet je nog niet zeker wat je wil? Neem dan eens een kijkje bij Loods 5. In deze winkel is het alleen al leuk om rond te lopen en te zien hoe de winkel verschillende stijlen heeft gecombineerd. Er zijn maar enkele vestigingen in Nederland, dus het is ook een unieke woonwinkel om te bezoeken. Je vindt Loods 5 in de voormalige Sphinxfabrieken. De gehele winkel is in 2019 nog gerenoveerd!

Rivièra Maison                                                           

Een ander geweldig pand om te bezoeken, is het winkelpand van Rivièra Maison. De winkel is wat aan de duurdere kant, maar levert dan ook producten met een chique en elegante stijl. Je kunt bij Rivièra Maison zowel meubels als accessoires kopen. Perfect voor wie voor het eerst op kamers gaat en nog wel wat mooie meubels kan gebruiken, maar ook uiterst geschikt als je gewoon op zoek bent naar wat kleinere items om je kamer op te fleuren. De winkel ligt in de binnenstad en in de buurt van veel andere winkels, dus loop er zeker een keertje binnen.

Festen

Ben je op zoek naar unieke items in een alternatieve stijl? Dan moet je langsgaan bij Festen. De winkel is opgezet door inwoners uit Maastricht en heeft dus ook alleen hier een filiaal. De oprichters beschrijven Festen als een winkel zonder concept. Ze laten zich niet leiden door trends. Dit zorgt ervoor dat je bij Festen een uniek assortiment tegenkomt, met items die je niet snel op een andere plek vindt. Ben je benieuwd geworden naar de originele keuze bij Festen? Neem dan ook eens een kijkje op hun Instagrampagina.

Heel veel plezier met decoreren! Bekijk ook eens deze blog met tips om je kamer in te richten (met een studentenbudget)!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.