Skip to main content

Dit heb je nodig voor een studieplek!

Als student is het hebben van een goede studieplek onmisbaar. Je brengt immers heel wat uren achter je laptop en boeken door. Maar hoe richt je een goede studieplek nou in? Lees hier was je nodig hebt voor een studieplek!

Bureau en bureaustoel

Hoewel sommige studenten misschien liever op een bank of bed studeren, is de basis voor een goede studieplek een bureau en een bureaustoel. Let er bij deze meubels op dat je een goede zithouding kunt aannemen. Zo voorkom je rug- en nekklachten als je lang moet studeren. Het is het beste om een verstelbaar bureau en ergonomische bureaustoel te kopen. Deze kun je dan helemaal aanpassen, zodat je goed zit. Dit soort meubels zijn vaak wel prijzig, maar misschien vind je ze voor een goede prijs bij de kringloop of op Marktplaats. Houd je ogen dus goed open!

Laptop en accessoires 

als je voor jouw studie vaak een laptop gebruikt, is het handig om hier wat extra accessoires bij te kopen. Zo kun je de laptop optimaal gebruiken tijdens het studeren. Denk bijvoorbeeld aan een laptopstandaard, zodat je de laptop wat hoger kunt zetten. Koop er een los toetsenbord en draadloze muis bij, zodat je comfortabel kunt werken op de laptop. Heb je een MacBook? Dan is het belangrijk dat je een officieel Apple toetsenbord en muis koopt voor de beste werking.

Verlichting

Bij een studieplek is het daarnaast belangrijk dat je goede verlichting hebt. Daglicht is prettig voor je ogen, maar geeft je ook meer energie. Probeer daarom om de studieplek dicht bij een raam te maken voor voldoende natuurlijk licht. Voor de momenten dat het donkerder is, kun je een bureaulamp aanschaffen. Deze zorgt ervoor dat je alles goed kunt zien en lezen, zonder dat je ogen moe worden.

Opbergruimte

Tot slot is het ook handig om genoeg opbergruimte bij je studieplek te maken. Je kunt je vaak een stuk beter concentreren als je studieplek goed opgeruimd is, omdat rommel afleidt. Een kastje wat je dicht kunt doen is daarom vaak de beste optie. Je kunt alle boeken en andere spullen die je niet nodig hebt daar dan opbergen, zodat het uit het zicht is. Heb je geen plek voor een kastje? Je kunt dan ook een ladeblok op wielen aanschaffen wat je onder je bureau kwijt kunt. Of hang wat planken aan de muur voor je spullen. Het is dan wel fijn als je ze wat hoger hangt, zodat je er niet tegenaan kijkt tijdens het studeren.

Hopelijk kun je met deze tips een mooie studieplek inrichten. Kun je wel wat studietips gebruiken voor tijdens het studeren? Check dan ook tips om makkelijker te studeren!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.