Skip to main content

Dit heb je nodig voor het nieuwe studiejaar

We zitten midden in de vakantie, maar het nieuwe studiejaar breekt sneller aan dan je denkt. Veel studenten wachten tot het allerlaatste moment met zich voorbereiden op het nieuwe collegejaar. Maar hoe lekker is het om alles eens een keer op tijd te regelen, zodat je echt kunt genieten van die laatste weken vakantie? Lees hier wat je allemaal nodig hebt voor het nieuwe studiejaar!

Boeken

First things first: de boekenlijst! Ik vind dit veruit de vervelendste klus dus deze wil ik als eerste van het lijstje kunnen strepen. Als je hier niet te veel tijd aan wil besteden, kun je natuurlijk de hele boekenlijst in één keer bestellen bij de aangesloten boekhandel. Dit is de makkelijkste optie, maar vaak ook de duurste. Als je wat goedkoper uit wil zijn, is het goed om (online) te kijken of je de boeken tweedehands kunt krijgen. Hoe eerder je met de zoektocht begint, hoe groter de kans dat je tweedehands exemplaren kunt scoren. Begin hier dus op tijd mee!

Printer

Natuurlijk kunnen we allemaal op de hogeschool of universiteit printen, maar het is zo fijn om een eigen printer te hebben! Geen stress of je saldo op je account hebt, je inloggegevens kloppen én je kunt op elk moment printen (ook als je verslag pas om 2 uur ’s nachts af is). Een goede printer is bijvoorbeeld een Epson, populair onder studenten.

Laptop

Dit is misschien een beetje een open deur, maar een goede laptop is natuurlijk onmisbaar voor je studie. Als je aan een nieuwe laptop toe bent, zijn er aan het einde van de zomer vaak goede deals voor studenten. Let bij een nieuwe laptop in ieder geval op het vermogen, de batterijduur en welke mogelijkheden de laptop allemaal biedt.

Schrijfwaar

Ondanks dat veel studenten hun aantekeningen op een laptop maken, is het toch fijn om altijd wat schrijfwaar bij je te hebben. Denk aan een notitieboekje en pennen. Ook zijn er nog steeds studenten die het prettig vinden om alles met pen en papier te noteren. Voor deze studenten zijn markers, sticky booknotes en een ouderwetse agenda ook echt een must!

Tas

Last but not least: een tas. Om alle bovenstaande zooi mee de collegebanken in te sleuren als dit eindelijk weer mag! Een rugtas is vaak het handigst, maar tegenwoordig zijn er ook hele mooie en stevige handtassen waar alles in past. Zorg er in ieder geval voor dat de tas stevig genoeg is en voldoende ruimte voor je spullen heeft.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.