Skip to main content

Banner

Dit is waarom Maastricht de leukste studentenstad is!

Ga jij komend jaar in Maastricht studeren en vraag je je weleens af of Maastricht echt een leuke studentenstad is? Of twijfel je nog waar jij je studententijd in gaat luiden? Zoek dan niet verder! Na al enkele jaartjes in Maastricht te studeren, geef ik je in deze blog verschillende redenen waarom Maastricht zéker de leukste studentenstad is! Lees je mee?

Een beetje klein, maar fijn

Maastricht is allereerst een hele handige en praktische studentenstad. Met de fiets ben je in een mum van tijd overal: of je nou in de binnenstad studeert of in Randywck. Het maakt niet uit waar je een kamer vindt, want je kan vaak op loop- of fietsafstand naar het centrum om te winkelen of op stap te gaan. Ook fijn als je bij een vriend(in) op bezoek wil die aan de andere kant van de stad woont. Doordat Maastricht niet al te groot is, kom je daarnaast vaak bekenden tegen. Dat zorgt ervoor dat je je snel op je plek voelt en de stad niet al te overweldigend is.

Bourgondisch genieten

Limburgers houden van lekker eten, een drankje, en ronduit genieten. Dat zie je terug in de vele terrasjes, bars en restaurants in Maastricht. Er is meer dan genoeg keuze om tijdens je studententijd overal een keertje langs te gaan. En op een normale vrijdagochtend zie je de gemiddelde inwoner met een kopje koffie op het terras zitten om zijn weekend alvast goed in te luiden. Het is daarom heel makkelijk om een momentje te ontspannen in de stad, met een vriend(in) even op het terras te zitten, of lekker uitgebreid te gaan uiteten. Daar hebben ze in Maastricht namelijk wel pap van gegeten!

Gezellige studentenverenigingen                              

Wil jij ook graag andere studenten ontmoeten die voor de beste studentenstad hebben gekozen? Er zijn meer dan genoeg studentenverenigingen in Maastricht om je bij aan te sluiten. Zo heeft vrijwel elke studie een eigen studievereniging, waardoor vaak evenementen worden georganiseerd. Maar ook als je op zoek bent naar iets wat niet meteen aansluiting vindt bij je studie, is er meer dan voldoende keus. Sluit je aan bij een grote gezelligheidsvereniging of een gemeenschap van gelijkgezinden. Door het internationale karakter van de stad is het ook erg makkelijk om je aan te sluiten bij een internationale studentenvereniging en anderen te leren kennen. 

Het beste uitgaansleven

En natuurlijk niet onbelangrijk als student: Maastricht heeft het allerbeste uitgaansleven. Hou je van meezingers, techno of EDM? Sta je liever in een grote club of in een gezellige kroeg? Maastricht heeft het allemaal. In de altijd gezellige Plattielstraat komen studenten van alle hoeken uit de stad bijeen om de avond in te luiden. Wie tot in de late uurtjes door wil gaan, begeeft zich rond een uur of twee naar de Markt. De gezelligheid van Maastricht moet je een keer beleefd hebben! Hopelijk kan het snel weer.

Ben jij al overtuigd? Bekijk anders ook de blog die je helpt bij het maken van je studiekeuze!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.