Skip to main content

Dit zijn de beste betaalde bijbanen voor studenten!

Het leven van een student kost veel geld: je wil naar festivals, op vakantie en dan moet je ook nog eens de huur betalen van je kamer. Kortom, dat zijn goede redenen om een lekkere betaalde bijbaan te vinden. Wij hebben voor jou opgezocht welke bijbanen aan deze voorwaarde voldoen en hieronder uitgewerkt. Lees snel verder!

Uurtarieven omhoog in 2024

De lonen voor studenten zijn de afgelopen jaren behoorlijk gestegen. De reden hiervan is simpel: veel bedrijven zoeken nieuw personeel en het leven is duurder geworden. Door het personeelstekort proberen bedrijven dit op te lossen door studenten meer te betalen. Voor jou als student, is dit natuurlijk erg gunstig. En het minimumloon is ook nog eens verhoogd. Voor iemand van 19 jaar oud ligt het minimumloon op € 7,96 per uur, maar in de praktijk gaan bedrijven hier vaak ruim boven zitten.

Best betaalde bijbanen

1. Telefonisch verkoop 

Gemiddeld € 30,- tot € 40,- per uur. 

Houd je van praten? Ken je geen angst voor bellen? En vind je het leuk om producten te verkopen aan mensen? Dan kun je aan de slag als telefonische sales-medewerker. Je neemt contact op met een potentiële klant, met als doel om deze lead om te zetten naar een klant. Is dit jou gelukt? Dan kun je een goede commissie hiervoor ontvangen. Met deze studenten bijbaan kun je veel geld verdienen, maar deze functie moet wel bij je passen. Je hebt namelijk veel verantwoordelijkheden, je moet geen bel-angst hebben en je moet het leuk vinden om sales praatjes te houden. 

2. Thuiszorgmedewerker

Tot € 30,- per uur*

Doe je een studie binnen de zorg? Dan kun je een bijbaan zoeken als thuiszorgmedewerker, want op dit moment is er een groot personeelstekort aan zorgmedewerkers. Hierdoor zijn ze blij met iedere aanmelding en om het aantrekkelijker te maken zijn de uurtarieven ook verhoogd. Tijdens je dienst kom je bij mensen thuis om de benodigde zorg te bieden. Voor deze functie zijn er wel bepaalde eisen waaraan je moet voldoen, maar als jij al een zorgstudent bent zal dit geen problemen opleveren. Win-win situatie dus.

*Dit bedrag is inclusief toeslagen, nachtwerk, etc.

3. Helpdeskmedewerker

Tot € 24,- per uur *

De afgelopen jaren zijn callcenters enorm gegroeid. Dit komt doordat bedrijven sneller kiezen voor een externe callcenter kiezen dan in-house vanwege de voordelige tarieven en flexibiliteit. Dit biedt voor jou als student mooie mogelijkheden. Je kunt tot € 15,00 per uur verdienen en het enige wat je doet is zitten en bellen. Er wordt niet gevraagd naar fysieke inspanningen. De gesprekken die je voert met klanten zijn niet altijd even leuk, maar je kunt wel veel geld verdienen. 

*Dit bedrag is inclusief toeslagen, nachtwerk, etc.

4. Administratief werk

Tot € 19,- per uur

Vind je het leuk om data te verwerken of gegevens te controleren? Dan kun je aan de slag als administratief medewerker bij verschillende kleine, maar ook grote bedrijven. Doe je een studie dat hierbij past? Dan is dit een mooie toevoeging aan je loopbaan. Je hoeft niet veel fysieke inspanning te leveren en vaak kun je ook vanuit huis werken als je dit prettiger vindt.

5. Maaltijdbezorger

Tot € 20,- per uur*

Woon je in een grote studentenstad? Dan is het interessant om eens te kijken naar een bijbaan als maaltijdbezorger. De vraag naar personeel is groot, dus er is genoeg werk en je kunt een prima bedrag per dag verdienen. Daarnaast ben je ook lekker in beweging, als je het rondbrengt op de fiets. ;)

*Dit bedrag is inclusief toeslagen, nachtwerk, etc.

6. Medewerker in de horeca

Tot € 17,- per uur*

In de horeca staan ze te springen om personeel. Tijdens Corona zijn ze veel medewerkers kwijtgeraakt. Dus houd jij ervan om je handen uit de mouwen te steken en gasten een lekkere lunch of diner te bezorgen? Dan is een bijbaan in de horeca iets voor jou. Het is hard werken, maar vaak na het werk is er tijd voor een gezellige sluitborrel en verdien je meestal naast je uurtarief ook nog fooi. Bovendien kun je op flexibele tijden werken. Heb je overdag geen tijd, maar 's avonds wel? Dan kun je een avondshift draaien. 

*Dit bedrag is exclusief fooi

Hopelijk zit er iets leuks voor je tussen, succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.