Skip to main content

DIY: tuinieren in jouw studentenkamer

Heb je geen groene vingers maar wil je wel wat meer groen in je studentenkamer? Vrees niet: zelfs op de meest kleine zolderkamertjes kan ook jij een kleine oase aanleggen! Ik hoor je denken, overleven de planten dit? Met de volgende tips & tools kan ook jij aan de slag als Rob de tuinman/vrouw in je studentenkamer. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder...

Eigen (studenten)huis & tuin

Helaas is Rob Verlinden er niet om ons te helpen, maar met de volgende tools kan je in een handomdraai van jouw ‘saaie’ kamer een groene oase maken.

1. Wandrek

Heb je geen idee wat je met die saaie witte muur moet doen? Een wandrek waar je waar je verschillende potten en op kan zetten, is daarvoor een leuk idee. Het wandrek kan je niet alleen voor groen gebruiken, maar kun je hier ook een eigen twist aan geven. Tip voor Netflix & chill avond: wissel het groen af met waxinelichtjes voor een romantisch effect.

2. Budget tuinieren

Als je liever voor een studentenprijsje groen in je kamer wil, dan kan je daarvoor ook terecht voor groene goodies bij de mini kas zetten. De warmte heb je namelijk al! Verbouw je eigen tomaten voor een overheerlijke pastasaus.

Meer groen, meer concentratie?

Planten die de lucht zuiveren terwijl jij druk aan het studeren bent? Een zuivere lucht in je kamer zorgt voor meer concentratie. Ideaal toch? Een beetje groen in je kamer kan dus niet alleen bijdragen aan wat meer gezelliheid in je kamer, maar ook de lucht om je heen. Hier zijn vijf luchtzuiverende planten die niet mogen ontbreken in jouw studentenkamer:

  1. Areca Palm
  2. Zinkvaren
  3. Rubberplant
  4. Lepelplant
  5. Graslelie

Ook niet geheel onbelangrijk: de planten moeten natuurlijk wel studentproof zijn. Het is soms lastig om naast je eigen behoeftes en het harde studeren, aandacht aan je (plant)kamer-genoten. Ben je benieuwd welke planten studentproof zijn? Lees dan het blogje van Ilse over de top 5 planten die niet dood gaan

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.