Skip to main content

Een hybride INKOM in Maastricht

Met alle nieuwe studenten naar de infomarkt, feesten in het MECC, of de sociëteit van de Maastrichtse studentenverenigingen bezoeken: het zit er deze introweek niet in. Of in ieder geval niet zoals we het gewend zijn.

Programmering INKOM introductieweek

Vanwege COVID-19 heeft de organisatie van de Maastrichtse introweek INKOM het roer om moeten gooien. Wat eerst een volledig digitale editie zou worden, wordt nu hybride. Een deel van de activiteiten voor nieuwe (maar ook huidige) studenten wordt online georganiseerd. Een ander deel vindt toch fysiek plaats, met inachtneming van alle coronamaatregelen.

Zowel de online programmering, als de fysieke variant zijn te vinden op de website van de INKOM. Het is een drukke planning, met uitzondering van de eerste dag welke normaal gezien werd afgesloten met een groot feest op de Markt. Studenten mogen kiezen welke activiteiten zij elke dag willen volgen. Daarnaast kunnen zij op dinsdag en donderdag in het online programma kiezen uit een pubquiz en culti-night enerzijds en een escape room anderzijds. Het programma is gevarieerd: een mooie prestatie ondanks dat veel digitaal plaats moet vinden. Zelfs de welbekende cantus zal doorgaan, weliswaar vanuit huis.

Maar toch zijn er ook verschillende fysieke activiteiten waar studenten aan deel kunnen nemen. Deze zijn opgedeeld in drie varianten: het programma voor de INKOM, studentenverenigingen en films. Om tegen te gaan dat te veel studenten zich op één plek zullen bevinden, wordt er gewerkt met een kleinere capaciteit. Dat houdt in dat je maar een keer naar elke activiteit toe mag gaan, zoals de picknicklunch of diner, ondanks dat deze vaker worden georganiseerd. Het is nog onduidelijk hoe vaak je een vereniging kan bezoeken. Houd daarvoor de informatie op de website in de gaten.

Activiteiten

Een groot gemis vormen de traditiegetrouwe feesten in het MECC. De MECC parties vonden tijdens andere edities tweemaal plaats tijdens de introweek. Artiesten als Lucas & Steve en Kris Kross Amsterdam verzorgden optredens in eerdere jaren. De organisatie heeft laten weten dat er wel livestreams beschikbaar zullen zijn. Ook de cantus kan via deze stream gevolgd worden.

Maar gelukkig zijn sommige activiteiten wel toegestaan, zoals het verkennen van Maastricht. De organisatie doet haar uiterste best om de nieuwe studenten niet alleen kennis te laten maken met elkaar, maar ook met de stad. Een must voor iedereen die het meeste uit zijn studententijd wil halen!

Hybride

De introweek is niet het enige dat hybride wordt. Ook het onderwijs op Maastricht University is, afhankelijk van de faculteit en de studie, zowel online als offline. Hierbij wijkt de UM niet af van andere universiteiten door het hele land (en ook buiten Nederland). Waar mogelijk streeft de universiteit ernaar om het onderwijs fysiek te laten verlopen. Mocht je toch veel thuis moeten studeren, bekijk dan eens deze nuttige tips voor het thuisstuderen.

De Maastrichtse introductie vindt plaats van 17 tot en met 21 augustus 2020, twee weken voor de start van het nieuwe collegejaar. Het evenement wordt georganiseerd voor studenten van zowel Maastricht University als Zuyd Hogeschool. Studenten die geïnteresseerd zijn kunnen zich nog steeds inschrijven. Er zijn al meer dan duizend kaartjes verkocht.

Veel plezier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.