Skip to main content

Eline's avonturen (deel 3)

Met bevroren vingers, een loopneus, sloffen aan mijn voeten en met een dikke trui schrijf ik deze blog. En nee, de winter is niet over komen waaien naar Indonesië. Wel ben ik terug in Nederland. Na tien weken kwam er dan echt een einde aan dit mooie avontuur. Dus pak de zakdoekjes er maar bij, want dit is de laatste ‘Eline’s avonturen’ die je gaat lezen. Ik hou de stemming er graag nog even in, dus sluit ik af met de hoogtepunten van de afgelopen weken.

Mijn laatste vier weken heb ik door mogen brengen in Indonesië. Ik ben begonnen in Jakarta om zo in twee weken tijd over Java naar Bali te reizen. Op Bali stonden drie geweldige vriendinnen te wachten (eigenlijk moest ik op hen wachten, zoals gewoonlijk ;)) om de laatste twee weken samen Bali te verkennen. Mocht Indonesië nog niet op je verlanglijstje staan, dan zou ik die maar als de bliksem erop gaan zetten en wel om de volgende redenen:

1. So you wanna be a popstar?

Altijd al een bekendheid willen zijn, maar nog geen talent ontdekt waarmee je kunt doorbreken? Ga naar Java! Je hebt daar geen talent nodig om als popster behandelt te worden. Iedereen wil met je op de foto, terwijl ze geen idee hebben wie je bent. Mocht je het na een paar keer toch zat zijn dan zal ik je alvast taallesje Indonesisch geven. Als je ‘tidak terima kasih’ (nee, dankje) zegt, weten ze genoeg! 

2. Tempels, tempels en tempels

In Sri Lanka heb ik al menig tempel bezocht, maar Java is toch echt wel het tempelparadijs. Met stip op nummer één staat de Borobudur. Mocht het je niets zeggen, Google het vooral even. Borobudur is groot, hoog en adembenend. Niet voor niets dat deze tempel ooit tot een van de zeven wereldwonderen behoorde. Waarom deze tempel uit de lijst is gekickt is mij overigens een raadsel. En op nummer twee de hindoeïstische tempel Prambanan. Sla vooral een gids aan de haak die je van alles kan vertellen over de verschillende goden van het Hindoeïsme. 

3. Het paradijs Gili

Gili kent drie eilanden: Gili Trawangan, Gili Air en Gili Meno. Gili T (voor intimi) staat bekend als het partyeiland, maar de zonsondergang is zonder twijfel nog beter. Misschien wel het mooiste wat ik gedurende de afgelopen tien weken heb gezien. Bedenk bij die zonsondergang even een mooi wit strand en heerlijke cocktail en je leven kan even niet meer stuk. En mocht je ooit naar Gili gaan, ga alsjeblieft snorkelen! Het lijkt net alsof je door het decor van Finding Nemo zwemt. 

4. Surf & chill

Ik heb gemixte gevoelens over surfen, maar hoe je het ook wendt of keert de sfeer op de plekken waar gesurft wordt is top. Ik heb twee keer op de surfplank gestaan, de ene keer was geweldig en de andere keer was een regelrechte ramp. Na twee aanvaringen en drie liter zeewater achter mijn kiezen, was ik er na twintig minuten wel weer klaar mee. Kies een plek met niet al te hoge golven en je hebt gegarandeerd een leuke tijd. 

Dan rest mij alleen nog te zeggen, bedankt voor het volgen en tot het volgende avontuur! 

Wil je al mijn eerdere 'Eline's avonturen' blogs (terug)lezen? Dat kan! Check Eline's avonturen 1 & Eline's avonturen 2.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.