Skip to main content

Geld besparen op (vaste) lasten doe je zo!

Vaste lasten en boodschappen worden steeds duurder. Maar door goed te letten op je uitgaven kan je vaker leuker dingen doen en geld overhouden. Lees hier hoe je makkelijk geld kunt besparen!

Gratis producten

Er zijn verschillende websites waarop je gratis producten kunt proberen. Zo kan je bijvoorbeeld via Scoupy.nl producten kopen en krijg jij je geld terug als je de bon opstuurt. Dit kan ook via de app Tikkie. Ook op de website gratis.nl vind je veel producten waarvan je het geld terug kunt krijgen. Op startpagina kun je ook een prachtig overzicht met kortingscodes bekijken. 

Boodschappen

Op boodschappen kan je besparen door je boodschappenlijstje aan te passen op de folder. Bekijk op vrijdag of zaterdagavond de folders en kijk waar er goede aanbiedingen zijn. Fiets ook een klein beetje om hiervoor. Dit is goed voor je portemonnee én voor je gezondheid: win-win!

To go

Je kunt veel geld besparen op eten dat je onderweg haalt. Begin eens met meal preppen. Bij meal preppen bereid je voor meerdere dagen maaltijden en tussendoortjes voor. Hiermee kan je veel tijd en geld besparen. Een groot voordeel is dat je niet eerder hoeft op te staan om je eten klaar te maken. Eten dat je onderweg haalt bij bijvoorbeeld de AH to go is veel duurder. Ben jij gek op koffie of thee? Investeer dan in een mooie to go mok. Ook als je van speciale koffietjes houdt, kun je thuis aan de slag gaan en helemaal maken zoals je zelf wilt.

Apps

Via verschillende apps kan je geld besparen. Bij de Albert Heijn krijg je speciale bonus aanbiedingen op basis van wat je koopt. Hier kan je gebruik van maken als je de AH app gebruikt en het koppelt aan je persoonlijke bonuskaart. 

Studentenkorting

Als student kan je veel gebruik maken van kortingen. Zo heb je korting bij musea, bioscopen en kledingwinkels. Ook Spotify heeft een speciaal account voor studenten. Check daarom altijd bij je aankoop of je recht hebt op korting. Vaak kun je als student ook sparen voor koffie of thee bij tentjes. Per 10 kopjes koffie of thee krijg je een gratis kopje. Heerlijk! 

Korting op uitjes

Via websites zoals Groupon en Social deal kan je goedkoop kaartjes scoren voor uitjes. Ook kan je producten, hotelovernachtingen en restaurantaanbiedingen kopen. Door te sparen bij supermarkten kan je ook korting krijgen op uitjes. De Albert Heijn heeft vaak acties. Houd je van bieden? Kijk dan op de website van Vakantieveilingen of Ticketveiling. Hier heb je vaak wel veel geduld voor nodig, maar dit geduld kan je veel geld besparen. 

Vaste lasten

Check elk jaar of je nog wel de voordeligste energierekening, zorgverzekering en andere verzekeringen hebt. Dit kan je doen via een website die de verzekeringen en aanbiedingen vergelijkt. Op je energierekening kan je besparen door je verwarming niet te warm aan te zetten en je wat warmer aan te kleden. Ook minder lang warm douchen kan jou veel geld besparen op je energierekening.

In de blog 'Tips: zo voorkom je dat je rood staat' lees je nog meer tips om geld te besparen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.