Skip to main content

Hier eet je de lekkerste kroketten in Maastricht!

Op 9 oktober vieren we nationale krokettendag! En hoe kun je dat beter vieren dan genieten van de allerlekkerste kroketten van Maastricht? Misschien weet je nog niet op welke verschillende plekjes in de bourgondische stad je de beste kroketten kan proberen. Of misschien ben je gewoon op zoek naar iets nieuws. Wij zochten in ieder geval voor je uit waar je terecht kan voor een smakelijke kroket in Maastricht!

1. Bistro Croquant

Begint het bij de naam van deze bistro ook al te kriebelen? Dat is meer dan terecht. Bij Bistro Croquant vind je de lekkerste, zelfgemaakte kroketten. De zaak bestaat nog niet zo lang, maar is al een heus fenomeen. Wat dacht je van een paddenstoel-truffelcroquette of een zuurvleescroquette? Naast de overheerlijke kroketten kun je bij deze bistro ook huisgemaakte bitterballen bestellen. Bistro Croquant geeft je letterlijk en figuurlijk een kijkje in hun open keuken. Zelfs de ligging is ideaal: Achter de Molens 15 bevindt zich dicht in de buurt van de faculteiten in de binnenstad en de universiteitsbibliotheek. Zoals ze bij Bistro Croquant zouden zeggen: tot croquant!

2. Friet Elite

Wie dacht dat frietjes en kroketten niet met luxe geassocieerd kunnen worden, heeft het bij het verkeerde eind. Chique frietjes eten is hét concept waar Friet Elite voor staat. Maar naast heerlijke (zoete aardappel) frietjes hebben ze ook verschillende handgemaakte kroketten op het menu staan, zoals de kalf champignon kroket. Als je fan bent van Burgerlijk of Johnny Wrap, zal je hier ook gegarandeerd slagen: het idee komt van dezelfde personen!

3. Friture Reitz

Op zoek naar de oudste frituur van Nederland? Zoek niet verder, want je vindt hem op de Markt in Maastricht. Friture Reitz bakt al meer dan honderd jaar frietjes in dit pand. Maar ook voor lekkere snacks – waaronder natuurlijk kroketten! – kun je bij Reitz terecht. Dankzij de centrale ligging kun je snel even langs en geniet je van je maaltijd op de mooie Markt.

4. Frietlounge

De meeste studenten zijn op zoek naar goedkoop en lekker eten. Een duur kroketje valt dan doorgaans buiten het budget. Wil je toch lekkere kroketten proberen met verschillende smaakjes? Neem dan eens een kijkje bij Frietlounge Heugemerveld. Bij ‘Oma’s kroketterie’ is de duurste kroket slechts vier euro. Naast de bekende rundvleeskroketten, kun je bijvoorbeeld ook genieten van een heerlijke kaas en rucolakroket. Een goede oplossing voor de kleinere portemonnee! Tevens kun je bij Frietlounge makkelijk online bestellen: waarom probeer je niet eens de online bierproeverij met een heerlijke kroket ernaast?

Heb je genoeg kroketten op, en lust je wel een soepje, een lekkere burger of een goede Thaise maaltijd? Lees dan onze blog met restaurants in Maastricht waar je terecht kunt!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.