Skip to main content

Hoe vind ik mijn ideale droomstage?

Je hebt een leuke studie en vervolgens komt de stap om een stage te gaan lopen die bij jouw studie past. Zelf studeer ik journalistiek en heb ik stage mogen lopen bij RTL Boulevard. Maar hoe kom je daar binnen en hoe weet je of zo’n intense stage bij jou past? In deze blog geef ik je een aantal tips om er achter te komen wat het beste bij jou past.

Volg je hart

Hoe cliché het ook klinkt; doe iets wat dicht bij jou ligt als persoon. Een stage duurt minimaal 3 maanden kan makkelijk oplopen tot 6 maanden. Het is een intensieve stage van 36/40 werkuren per week dus je moet er niet met tegenzin heen gaan. Ook is niks te gek. Denk niet: Ik wil hier stage lopen maar ze gaan mij toch nooit aannemen, ik ben toch niet goed genoeg. Nee! Dat is een foute instelling. Schrijf een goede motivatiebrief en zet je CV erbij. Vaak is een keer extra mailen wel goed. Er zijn misschien wel tientallen die die plek ook willen, maar jij moet er voor zorgen dat je er tussenuit springt. Doorzettingsvermogen wordt vaak enorm gewaardeerd en daar word je uiteindelijk voor beloond. Zo heeft het mij ook even een tijd gekost voordat ik mijn intrede kon doen bij RTL. Ik heb er in totaal zeker een jaar over gedaan voordat ik op gesprek mocht komen. Ik heb enorm wat mailtjes gestuurd en ook vaak er achteraan gezeten.

Schakel hulp in van vrienden of docenten

Een stage zoeken die bij jou past is misschien wel juist lastig voor jou. Je hebt totaal geen idee waar je moet zoeken en wat nou iets is waar je blij van wordt. Vraag dan bijvoorbeeld aan vrienden wat zij denken dat bij jou past. Zij kennen jou natuurlijk ook wel goed dus misschien geven zij wel inzichten waarvan je niet had verwacht dat het bij jou past. Ook kun je natuurlijk gaan sparren met docenten. Misschien kun je wel met je een docent gaan zitten en samen tot iets komen.

Een rondje googlen

Googlen kan natuurlijk ook altijd helpen. Er zijn talloze sites waar je bijvoorbeeld een studietest in kunt vullen of juist je kwaliteiten kunt onderzoeken. Voor alle studenten is het platform van Studiegerelateerdebijbaan.nl een enorm handig platform. Zij verzamelen allerlei stages, bijbanen en afstudeerplekken. Misschien wel het kijken waard. Verder is LinkedIn ook een perfecte plek om een stage te kunnen vinden. In jouw netwerk kun je laten weten dat je op zoek bent naar een stage en misschien gaat dan vanzelf wel het balletje rollen!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het solliciteren? Stap 1 is een goed cv, we helpen je graag!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.