Skip to main content

Hoe vind je een kamer in Maastricht?

Je eindexamen zit erop en je studiekeuze is gemaakt: volgend jaar ga je studeren in Maastricht! Maastricht ligt in een uithoek dus de kans is groot dat je op kamers gaat, maar hoe vind je hier nou een kamer? Dat vertel ik je in deze blog.

Gebruik je netwerk

De zoektocht kan beginnen zodra je zeker weet dat je in Maastricht gaat studeren. Vertel dit dan ook tegen mensen die je tegenkomt. Misschien kent jouw oom bijvoorbeeld wel iemand die kamers verhuurt. Klasgenoten kunnen ook vaak helpen, misschien studeert de broer, zus of een ander familielid van een klasgenoot wel in Maastricht. De beste kamers vind je via-via, die komen vaak niet online. Op deze manier kun je ook al iets meer te weten komen over het huis en de huisgenoten.

Facebookpagina’s

Nee, ik heb het hier niet over een oproep plaatsen op je eigen Facebook. De meeste nieuwe studenten vinden in Maastricht hun kamer door advertenties op facebookpagina’s. Zelf heb ik mijn huidige kamer ook via Facebook gevonden. Dit is de bekendste facebookpagina om een kamer te vinden . Daarnaast zijn er ook speciale pagina’s voor een studio of appartement, wanneer je meer zelfstandigheid zoekt. De groepen zijn vaak besloten, maar je wordt hier meteen toegelaten.

Bureaus

Wil je het liever wat professioneler regelen? Dan kun je ook een bureau inschakelen. Bij een bureau betaal je vaak inschrijfgeld, waarna je daarna voorstellen toegestuurd krijgt die je eventueel kan bekijken. Kamernet is in Maastricht niet zo groot, hier hebben we MaastrichtHousing. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe groter de kans is dat je een bepaalde kamer krijgt. Schrijf je hiervoor dus snel in!

TIP: Kijk ook eens op Huurstunt!

Inkom

Is het nu al eind augustus en heb je nog steeds geen kamer? Relax, veel studenten vinden hun kamer pas tijdens de Inkom. De Inkom is de introductieweek van Maastricht, de week waarin alle studentenalternatieven zich willen laten zien. Je kunt via de universiteit of via een studentenvereniging of onafhankelijk dispuut een slaapplek krijgen voor deze week. Tijdens de week kun je vaak via-via nog aan een kamer komen. Wanneer je zelf bij een vereniging of dispuut wil gaan kun je ook op deze manier een kamer krijgen. Veel verenigings- en dispuutshuizen hebben in de zomer nog vrije kamers.

Stress niet te veel, in Maastricht is er geen groot kamertekort. Succes met de zoektocht naar je kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.