Skip to main content

Huurwoning vinden: dit zijn de 5 beste websites!

Het maakt niet uit in welke studentenstad je woont, een nieuwe kamer of studio vinden is knap lastig. Als je een kamer kan bemachtigen is het ook nog de vraag of de huisbaas geen huisjesmelker is, of dat er niet allerlei gebreken zijn. Pfff.. hoe kom je dan aan een woning? Wij kunnen je helaas niet hét antwoord geven want het verschilt natuurlijk per stad. Maar we hebben wel een overzicht van websites waar wij een goede ervaring mee hebben! Lees je mee?

Kamerstunt

Bij Kamerstunt kun je de woningen bekijken zonder dat je een account hebt. Als je graag een woning wilt bezichtigen, moet je wel een Premium account aanmaken. De eerste 14 dagen zijn gratis, daarna betaal je €19,95 per maand. Je kan dan onbeperkt reageren op woningen, dus dan is de kans groter dat je ergens voor wordt uitgenodigd natuurlijk!

Huurstunt

Huurtstunt is een duidelijke website waar je woningen kunt vinden in heel Nederland. Ook hier kun je alle woningen bekijken, maar als je een mailtje wilt versturen naar de verhuurder moet je een account aanmaken. Het voordeel is dat je kunt inloggen met jouw Gmail-account of met Facebook. Scheelt weer een extra account aanmaken. Je kunt 14 dagen gratis gebruik maken van het Premium-account. Hierna ga je per maand €19,95 betalen. 

Tip: meld je aan voor Kamerstunt of voor Huurstunt, niet voor beiden. Hier staan vaak precies dezelfde woningen op, dus twee keer betalen is niet slim!

Direct Wonen

Direct Wonen vind je in de grotere steden van Nederland. Een groot voordeel van deze website is dat je voor twee weken een betaald account kunt nemen. Je betaalt hiervoor €9,95. Wil je liever een maand? Dan moet je hier €14,95 voor betalen. Om de kans groter maken dat een huisbaas jou kiest uit de enorme lijst, kun je een leuke introductievideo maken over jezelf! Superleuk én origineel. 

Huurzone

Snel op zoek naar een nieuwe woning? Bij Huurzone lever je van te voren alle benodigde documenten aan, zodat je snel kunt schakelen. Je kunt ook hier gratis door het woningaanbod scrollen, maar wil je reageren op een huis? Dan moet je een Premium account aanmaken, hiervoor betaal je €19,95. Een ander pluspunt van deze website is dat je per direct jouw account kunt opzeggen. Geen opzegtermijn dus!

123 Wonen

Zoek je al een eeuwigheid naar een huis, maar wil het maar niet lukken? Bij 123 Wonen kun je een exclusieve opdracht uitzetten. Hier betaal je uiteraard meer geld voor dan een standaard maandelijks bedrag. Voor het bedrag gaan zij op zoek naar een woning die valt binnen jouw woonwensen. Je wordt gekoppeld aan een verhuurder die op zoek is naar een huurder zoals jij! Ook zorgen zij ervoor dat het contract is gecheckt, zodat je weet dat je je handtekening onder een betrouwbaar contract zet! De kosten verschillen per type woning en stad dus neem contact met hen op als je geïnteresseerd bent!

En dan?

Je hebt een woning gevonden, woehoe! Gefeliciteerd! Zodra jij het contract hebt ondertekent kan je beginnen met de voorbereidingen. Vergeet niet op tijd je oude huur op te zeggen, misschien heb je wat meubels nodig of moet je nog een vloer bestellen. Een ander punt wat belangrijk is om niet te vergeten is om te checken of je recht hebt op huurtoeslag! Dit kan oplopen tot een paar honderd euro per maand, dus dit is zeker de moeite waard om even te controleren!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.