Skip to main content

Knap je studentenhuis op in 3 stappen!

Woon jij in een studentenhuis in Maastricht? En wordt er al jaren dezelfde bank en tafel gebruikt en vallen de stoelen nog net niet elkaar? Hoogstwaarschijnlijk kan jouw studentenhuis dan wel een opknapbeurt gebruiken. De woonkamer, badkamer en je eigen studentenkamer kunnen dan even goed onder handen worden genomen. Verzamel je huisgenootjes, wat centen en maak wat tijd vrij om jullie huis weer helemaal fresh en clean te krijgen!

Woonkamer opknappen

Veel studentenhuizen doen járen met dezelfde bank. En terecht ook, want waarom zou je elk jaar een nieuwe bank gaan kopen. Maar eens in de zoveel tijd is het niet alleen fijn, maar ook fris om een nieuwe bank aan te schaffen. Zeker als er op een gegeven moment veel vlekken op je bank zitten en hij ook niet meer lekker zit. Een bank is even een investering, maar er zijn genoeg plekken waar je terecht kunt. Zo kun je voor een goede prijs een bankstel kopen bij haco. Naast de bank kunnen je stoelen misschien ook wel vervangen worden. Kijk eens rond bij de kringloop, vaak vind je hier voor een prikkie leuke stoelen! Dan kan het misschien ook een goed idee zijn om je woonkamer weer even in de verf te zetten. In studentenhuizen wordt vaak binnen gefeest en gerookt, waardoor witte muren snel een geel kleurtje krijgen. Ga dus met z’n allen eens een dagje verven. Je zult zien wat voor een verschil het maakt! En last but not least: accessoires. Accessoires zijn key in een huis. Zet wat planten neer voor styling en verfrissing en hang leuke foto’s van jou en je huisgenoten op de muren. Zo ziet jullie woonkamer er meteen een stukje gezelliger uit!

Badkamer opknappen

Vaak kan een badkamer al heel snel een kleine opfrisbeurt gebruiken. Het is dan vooral ook kwestie van goed opruimen en viezigheid weghalen. Je doucheputje is bijvoorbeeld iets waar je eens in de zoveel tijd even naar om moet kijken om het water nog allemaal lekker weg te laten lopen. Een nieuw douchematje kan ook een hoop doen voor de look van je badkamer. Het verschilt natuurlijk ook hoeveel ruimte je hebt in de badkamer om er écht iets moois van te maken. Vaak helpt het al om een kastje of planken te plaatsen, zodat iedereen zijn spullen kwijt kan. Als je je badkamer helemaal wilt opknappen, kan je je misschien ook eens wagen aan een nieuwe douchekop!

Eigen kamer opknappen

En dan je eigen studentenkamer. Deze mag natuurlijk eens in de zoveel tijd ook een goede opknapbeurt krijgen. Mijn tip voor het opknappen van je kamer is om te beginnen bij je muren, dan door te werken naar de vloer, dan naar de meubels en vervolgens naar de accessoires. Begin bij de muur door te kijken of je ze een nieuw likje verf wilt geven, meer schilderijen op wilt hangen of nieuwe gordijnen wilt aanschaffen. Dan kijk je naar je vloer: ben je nog blij met de stijl van je vloer, wil je een kleed neerleggen of heeft het even een goede dweilbeurt nodig. Dan je meubels: zijn ze nog mooi en bruikbaar of valt het allemaal uit elkaar, heb je nog genoeg ruimte en wil je nog iets toevoegen aan je inrichting? En dan als laatste de accessoires; net zoals in de woonkamer zijn ze in je eigen kamer even belangrijk. Hang gezelligheid op, zet mooie dingen neer en dan ontbreekt er niets meer aan je kamer!

Hebben jullie je huisje weer helemaal opgeknapt? Dan is het tijd om te genieten. Dit zijn de leukste activiteiten in Maastricht!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.