Skip to main content

Kroegentocht in Maastricht

Zin om verschillende kroegen af te gaan voor een echte kroegentocht? Maastricht heeft het hoogste aantal cafés per inwoner, dus je hebt keuze genoeg! In deze blog vind je een leuke route voor een kroegentocht in Maastricht!

Tip: wil je dit soort leuke tips over Studentensteden voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

Het Vrijthof

Dichtbij de Ma van Sloun vind je het bekendste plein van Maastricht: het Vrijthof. Op het Vrijthof vind je verschillende cafés waar je even naar binnen kunt lopen voor een drankje, bijvoorbeeld bij café In Den Ouden Vogelstruys.

De Platielstraat

In een zijstraat van het Vrijthof vind je dé kroegenstraat van Maastricht: de Platielstraat. Café van Bommel, De Twee Heeren, De Dikke Dragonder, Falstaff… In de Platielstraat zijn genoeg cafés waar je even naar binnen kunt gaan voor een biertje. Als je nu héél lui bent, kun je je kroegentocht ook verkorten tot alleen cafés in de Platielstraat. Maar dan moet je ze wel allemaal afgaan natuurlijk!

Café Moriaan

Iets verder, op de Stokstraat vind je Petit Café Moriaan. Zoals de naam al zegt is Moriaan zeer petit en is met zijn 23 vierkante meter zelfs het allerkleinste café van Nederland. Hier moet je dus even geweest zijn!

Markt

We eindigen onze kroegentocht in Maastricht het hart van de stad: op de Markt. Op de Markt kun je namelijk uitstekend uitgaan. Aan het einde van de markt vind je de Gouverneur, een café gespecialiseerd in bier. Vraag hier om de bierkaart en kies uit één van de vele speciaalbiertjes. Als je na al deze drankjes zin hebt om te snacken moet je hier de bierplank bestellen, een plank vol verschillende snacks. En waar anders zou je je kroegentocht moeten eindigen dan in de Feestfebrik (de fessa) of de FM? Pak een laatste biertje aan de bar en eindig dansend je avond!

Vind jij deze kroegentocht in Maastricht eigenlijk te kort? Loop dan ook nog richting het Onze Lieve Vrouwe Plein en daarna naar café Sjiek en café de Pieter. Of loop naar Wyck waar je nog even café Zondag binnenloopt. Liever gewoon een drankje doen? Kijk dan hier voor de gezelligste terrassen van Maastricht of leuke borrelplekjes in Maastricht!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.