Skip to main content

Leuke activiteiten in Maastricht in de meivakantie!

De meivakantie komt er weer aan! Het zonnetje begint steeds vaker te schijnen en de mensen gaan naar buiten om leuke activiteiten te ondernemen. Heb jij al plannen voor de meivakantie, of heb je nog geen idee wat je in Maastricht kunt beleven? In deze blog geef ik je inspiratie voor een geweldige vakantie!  

Blökse um

Blökske um, Limburgs voor ‘blokje om’, is een nieuwe activiteit die tijdens Corona is ontstaan. Toen het niet mogelijk was om op een terrasje te zitten of in een restaurant te gaan eten, is Blökse um bedacht. Met een uitgestippelde route door Maastricht loop je langs verschillende horecagelegenheden die hapjes en snacks hebben bereid. Zo geniet je niet alleen van een heerlijke wandeling door de stad, maar kun je ook nieuwste take-aways ontdekken. Daarnaast steun je de lokale horeca van Maastricht. Een echte aanrader voor wie een keer iets anders wil dan een wandeling met een koffietje of een picknick in het park. De route kan helemaal coronaproof worden afgelegd!

Park het Plateau

Op zoek naar een avontuurlijke activiteit? En vind je het niet erg om even buiten Maastricht te zijn? Neem dan een bezoekje aan Park het Plateau in Brunssum. Hier vind je een klimbos met wel vier verschillende klimroutes. Geen fan van klimmen, maar wel van de natuur? Ook dan ben je hier aan het goede adres. Het bos ligt tussen de Brunssumerheide en Schinveldse bossen en leent zich daarom uitstekend voor een prachtige wandeling. Daarnaast is het mogelijk om hier te mountainbiken én te boogschieten! Een geweldige plek voor een dagje avontuur of rust. Het is maar net waar je zin in hebt!

Online escape room

Ook wanneer het weer misschien tegenzit in de meivakantie, hoef je je niet te vervelen. De makers van het NK Escape Rooms hebben een nieuwe online escape room uitgebracht: Escape The Firm. De escape room is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. Je leert namelijk veel over data en privacy, want dit is het thema van de activiteit. Het spel is gemaakt voor twee tot zes personen. Trommel dus je huisgenoten, je vriend(in) of een familielid op om de uitdaging met je aan te gaan! De escape rooms kunnen op elk moment gespeeld worden. Mocht je uiteindelijk toch geen tijd hebben in de meivakantie, dan kun je het spel altijd op een ander moment nog spelen. Naast een escape room, zijn er nog veel meer leuke online spellen om met vrienden te spelen!

Citygames

Ook voor spelletjes in de buitenlucht kun je in Maastricht terecht. Via Citygames kun je kiezen uit verschillende levensechte spellen zoals Cluedo, Levend Monopoly en Jachtseizoen. Met een app kun je aan de slag, terwijl een spelhost informatie en hulp geeft tijdens de activiteit. De spellen zijn ontworpen voor minimaal vier personen. Een geweldig alternatief voor een avond bordspelletjes spelen, terwijl je meteen van het lekkere weer kan genieten!

Heb jij al zin gekregen in de meivakantie?

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.