Skip to main content

Leuke winterse activiteiten in Maastricht

De dagen worden korter en kouder. De winter is in aantocht. Kruip jij al onder je dekentje op de bank? Of heb je toch nog zin om iets te ondernemen? In beide gevallen: vrees niet. Er zijn nog genoeg leuke winterse activiteiten in Maastricht die je binnen én buiten kunt doen. In deze blog vertel ik je meer over hoe jij de donkere winterdagen op een leuke manier doorkomt.

1. Bezoek de Sint-Pietersberg

Hou je van wandelen en natuur? Dan moet je wel een keer naar de Sint-Pietersberg zijn geweest in Maastricht. De berg is eigenlijk een heuvel en behoort tot de lijst van natuurmomenten. Je kunt er heerlijk wandelen en Maastricht bekijken, want bovenop de berg heb je een supermooi uitzicht over de stad. Perfect om rond te lopen, maar ook om even te zitten en te genieten van de natuur. Tevens kun je Fort Sint Pieter bezoeken, een fort dat meer dan drie honderd jaar geleden is gebouwd en nog intact is. Deze plek is zeker de moeite waard om een keer in het echt te hebben gezien.

2. Peppernuts

Het is nog heel even peper- en kruidnotentijd! Heb je al eens gehoord van aardbei of Irish Whiskey Cream kruidnoten? Bij Peppernuts Holland vind je allerlei verschillende smaken. Probeer een keer iets anders dan gewone chocolade pepernoten! De winkel van Peppernuts is in de gezellige Muntstraat, in het winkelcentrum van Maastricht. Laat je verrassen door de variatie aan nieuwe smaken in de pop-up store. Wil je liever niet de deur uit? Dan heeft Peppernuts ook een webshop om je bestellingen vanaf de bank te kunnen plaatsen en lekker thuis te laten bezorgen. 

3. Fietstocht met Fietsnetwerk

Trek je warmste jas en je handschoenen maar aan! Ondanks dat het kouder wordt, is er nog genoeg buitenshuis te ontdekken. Wat dacht je van een fietstocht langs de Maas of door het achterland van Maastricht? Met Fietsnetwerk ontdek je verschillende routes in en om Maastricht. Een activiteit die niet alleen mooie beelden oplevert, maar waardoor je ook nog actief bezig bent. Je kan met de zoekmachine de lengte van de fietstocht bepalen, maar ook het thema. Wil je monumenten zien of liever natuurgebieden? Maastricht heeft veel moois te bieden en ontdek dit eens per fiets (voordat het weer heeft gesneeuwd)! Wil je wel actief bezig zijn, maar vind je het buiten veel te koud? Ga dan eens thuis sporten!

4. Kookworkshop bij Kookstudio Limburg

Wil jij je kookkunsten verbeteren voor de kerstdagen? Of gewoon een nieuw recept leren? Probeer dan eens een kookworkshop. Kookstudio Limburg biedt workshops aan op verschillende plaatsen, waaronder Maastricht. Aan de Scharnerweg vind je de kookstudio waarin je de lekkerste gerechten zult creëren. Kookstudio Limburg heeft al meer dan tien jaar ervaring met het verzorgen van workshops, die tevens gecombineerd kunnen worden met andere activiteiten zoals een wijnproeverij. Weet jij al met wie je binnenkort een keertje moet gaan koken?

Geniet van de winterse dagen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.