Skip to main content

Banner

Met deze tips houd jij je makkelijk aan je goede voornemens!

Nieuw jaar, nieuwe voornemens! Veel mensen komen ieder jaar met nieuwe ideeën om zichzelf te verbeteren. Gezonder eten, meer sporten, vaker vroeg opstaan, noem maar op. En ieder jaar mislukken veel van deze goede voornemens al in de eerste week van januari. Hoe zorg je ervoor dat je het dit jaar wel vol houdt?

Leg de lat niet te hoog

Natuurlijk is het goed om jezelf uit te dagen. Maar maak het jezelf niet te moeilijk! Je goede voornemens moeten wel haalbaar zijn. Wil je bijvoorbeeld beginnen met sporten? Verwacht dan niet van jezelf dat je direct zes dagen per week in de sportschool staat. Stel eerst als doel dat je één of twee keer per week gaat. Als dit eenmaal lukt, kun je het langzaam opbouwen. Probeer anders ook om thuis sportoefeningen te doen. 

Houd anderen op de hoogte

Vertel aan anderen wat voor voornemens je hebt. Zeg bijvoorbeeld tegen je huisgenoten dat je wat vaker naar de UB wilt om te studeren. Of dat je wat gezonder wilt eten. Zo kunnen mensen om je heen er een beetje rekening mee houden. Bovendien heb je dan ook te maken met sociale controle, waardoor je minder snel opgeeft. En wie weet kun je mensen in je omgeving wel overhalen om met je mee te doen. Als je een van deze originele goede voornemens hebt, dan lukt dat zeker!

Beloon jezelf

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat veel mensen hun goede voornemens in de eerste maand van het nieuwe jaar al opgeven. Het is daarom hartstikke knap als jij het langer volhoudt! En daarom mag je jezelf best belonen. Spreek bijvoorbeeld af dat je wat leuks koopt voor jezelf als je het een maandje hebt volgehouden.

Herinner jezelf aan je voornemens

Goede voornemens gaan vaak over het afleren van slechte gewoontes. Doordat je deze dingen automatisch doet, is het lastig om ze af te leren. Zorg daarom dat je vaak aan je goede voornemens herinnerd wordt. Hang bijvoorbeeld een briefje met je voornemens boven je bed of zet reminders in je telefoon.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.