Skip to main content

Onbekende hotspots in Maastricht

Ga jij volgend jaar in Maastricht studeren? Of misschien studeer je hier al een tijdje. Het ontdekken van nieuwe leuke plekjes is altijd een feestje. In deze blog vertel ik je over de leukste onbekende hotspots in Maastricht.  

Mr. Smith

In het gezellige stadsdeel Wyck zit Mr. Smith. Een secret cocktailbar die in 2017 is uitgeroepen tot Best Cocktailbar. Van buiten is het bijna niet als bar te herkennen: een grote groene deur met een gouden deurbel. Als je aanbelt bij deze hotspot, komt iemand de deur opendoen die je de trap af begeleidt richting de sfeervolle ruimte. Achter de mooie bar worden de meest speciale cocktails gemaakt. Op de kaart vind je naast de standaard cocktails ook veel unieke combinaties. En als je even niet kan kiezen, dan weten de experts in de bediening altijd wel iets lekkers voor je te bestellen. Al met al een unieke beleving!

Rechtstraat 55

Frontenpark

Heb je zin in een groene wandeling, maar ben je inmiddels wel een beetje uitgekeken op het Stadspark? En vind je de Sint-Pietersberg dan weer nét te ver weg om even te lopen? Dan moet je zeker eens een wandeling maken door het Frontenpark. Dit park – dat overigens ook vaak een stuk rustiger is dan het Stadspark – is gelegen achter de Statensingel. Het is opgedeeld in twee delen: de Hoge Fronten en de Lage Fronten. De eeuwenoude forten in dit park geven deze hotspot een spannend karakter. En in de zomer is er ook regelmatig wat te beleven in het Frontenpark, zoals het Zuiderliefde Festival op 25 september.

Livin’ Room 

In een zijstraat van het Sint Amorsplein vind je Livin’ Room. Van buiten is dit brunchrestaurantje niet zo opvallend. Je zou er bijna voorbijlopen. Dit restaurantje heeft een ultieme en relaxte sfeer, waar je heerlijk kan genieten van een drankje, ontbijt of lunch. Deze hotspot is een absolute aanrader voor een pauze na een wandeling door het Frontenpark.

Heggenstraat 7

Muchachas

Ben je weer helemaal opgeladen na je lekkere lunch bij Livin’ Room? Dan is het tijd om te winkelen. Ben je op zoek naar nieuwe kleren, maar wil je eens wat anders dan de standaard winkels in de Grote Staat? Neem dan zeker eens een kijkje bij Muchachas (super dicht bij Livin’ Room). Deze kledingwinkel verkoopt niet alleen de mooiste merkkleding, maar ook accessoires, sieraden, boeken en nog veel meer. Voor ieder wat wils, dus!

Heggenstraat 16

De VerwonderinG

Op zoek naar een leuk cadeautje? Ga eens langs bij de VerwonderinG. Bij deze concept store vind je heel veel verschillende hebbedingetjes. Van interieur accessoires tot vrolijke kaarten, en van de mooiste sieraden tot de leukste zonnebrillen. Bonus: de eigenaren van de winkel zijn heel aardig en helpen je graag om het ideale cadeau te vinden. Zeker een aanrader!

Hoogbrugstraat 21

Veel plezier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.