Skip to main content

Ontgroening 2020

2020 is ongetwijfeld een van de gekste jaren die wij gaan meemaken. De colleges zijn online, de discotheken dicht en festivals kunnen we deze zomer wel vergeten. Ook voor aankomende studenten gooit het coronavirus roet in het eten. Want je studententijd bestaat niet alleen uit studeren, maar ook uit veel gezelligheid. Veel studenten kiezen er dan ook voor om lid te worden van een vereniging. Maar hoe dat dit jaar gaat, is nog maar de vraag. Want hoe introduceer je nieuwe leden op de vereniging als iedereen minimaal 1,5 meter afstand moet houden en je maar met 30 man in een ruimte mag zijn? De ontgroening of kennismakingstijd zal er dit jaar dan ook heel anders uit komen te zien. Wat kun je nou verwachten van de ontgroening 2020?

Ontgroening

Normaal gesproken duurt de ontgroening of kennismakingstijd (KMT) ergens tussen de 2 dagen en 3 weken. Tijdens de ontgroening of KMT maak je allerlei gekke dingen mee. Er wordt tegen je geschreeuwd, je wordt vies, je eet rare dingen, je doucht niet en slaapt nauwelijks. Ook zing je een heleboel liedjes, leer je de geschiedenis en termen van de vereniging kennen en je wordt af en toe voor gek gezet. Het doel hiervan? Dat is eigenlijk heel simpel. Als je het als groep samen zwaar hebt, ontstaat er sneller een sterke band tussen de leden. Een ontgroening is dus niets anders dan een middel om jullie als groep te binden. Houd dit dus vooral in je achterhoofd tijdens de ontgroening en bedenk dat je er later om kunt lachen!

Tip: wil je meer weten over hoe het er bij een ontgroening aan toegaat? Wij vertellen je alles wat je over een ontgroening moet weten.

Ontgroening 2020

Dit jaar zal de ontgroening er natuurlijk heel anders uit komen te zien. Maar hoe dan precies? Wij deden wat onderzoek en kwamen erachter dat veel verenigingen nog druk bezig zijn om de ontgroening 2020 coronaproof te laten verlopen. Op de website van A.S.C./A.V.S.V. lezen wij bijvoorbeeld dat de KMT in kleine aantallen zal verlopen. Over het Groningse Vindicat en Albertus lezen we op ukrant dat de fysieke ontgroening 2020 helemaal niet doorgaat. Wel zijn deze verenigingen druk bezig met een alternatief programma. Zo wordt er nagedacht over het doen van rondleidingen in kleine groepjes en online manieren om de vereniging te leren kennen. Ben je benieuwd wat de studentenverenigingen in Maastricht met de ontgroening 2020 doen? In ons overzicht van studentenverenigingen vind je alle verenigingen en hun contactgegevens!

Wel of niet lid worden van een studentenvereniging

Er zijn veel voordelen van lid worden bij een vereniging. Je maakt vrienden voor het leven, bouwt een netwerk op en het is natuurlijk heel gezellig. Studentenverenigingen organiseren vaak de tofste feesten, er zijn veel mogelijkheden om te reizen met je jaarclub of dispuut en met een beetje geluk kan je ook in een verenigingshuis wonen. Nu kunnen veel activiteiten voorlopig niet doorgaan, maar wij raden je toch aan om lid te worden! De verenigingen doen er alles aan om de nieuwe lichting zo goed mogelijk te introduceren op de vereniging. En met een beetje geluk kunnen de regels in de komende maanden verder versoepeld worden, waardoor er ook op de verenigingen meer mogelijk wordt. Ook heeft het lidmaatschap bij een vereniging nog steeds zijn voordelen in deze lastige tijd. Je leert een heleboel nieuwe mensen kennen, je wordt wegwijs in Maastricht en er komen gewoon plekken vrij in de verenigingshuizen na de zomer. Ook kunnen de ouderejaars je alles vertellen over de vereniging, leuke plekken in de stad en je misschien zelfs tips geven voor je studie. Twijfel je nog steeds of je lid wil worden? Lees dan ook alle voordelen en nadelen van lid worden bij een vereniging!

Niks missen van het studentenleven in Maastricht? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijkse updates met toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers, leuke vacatures, lokale kortingsdeals en vette evenementen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.