Skip to main content

Sporten in de binnenstad bij mac Maastricht

Fitnessen, een lesje yoga of gezellige groepslessen. Bij mac Maastricht, gelegen in de prachtige binnenstad, vind je het allemaal. Ik mocht een kijkje nemen in deze sportschool en vertel je over mijn ervaring!

Locatie

Studenten die in de binnenstad wonen, hoeven niet langer een heel stuk te fietsen voordat ze überhaupt hebben kunnen sporten. mac Maastricht ligt op enkele minuutjes lopen van het Vrijthof. Superhandig als je in de binnenstad studeert en even na je college of onderwijsgroep wil sporten. De ligging van de sportschool is dan ook een enorm pluspunt. Bij aankomst zie ik een modern pand. mac Maastricht is namelijk recent gerenoveerd en heeft hierdoor een hele frisse en strakke uitstraling. 

Lessen

Bij binnenkomst zie je meteen een heleboel verschillende fitnessapparaten staan. Door de coronamaatregelen zijn er momenteel minder in gebruik, maar er zijn er alsnog meer dan genoeg vrij. Doordat sommige apparaten buiten werking zijn gesteld, kun je makkelijk afstand van elkaar houden. Ook valt de moderne bar meteen op, waar je even aan kunt gaan zitten voor een praatje en een drankje. De hele sportschool is opnieuw ingericht om op een veilige manier te kunnen sporten. Dat is ook het geval bij de groepslessen. Iedereen krijgt een aantal vierkante meters toegewezen. Een soort vakje waarin je genoeg ruimte hebt om alle oefeningen naar behoren uit te voeren. Er zijn veel verschillende lessen die gevolgd kunnen worden zoals spinning, bodypump en cardio. Zo word je weer lekker fit na de zomer! Ook biedt mac een afvalprogramma aan (Fit & Fatloss), waar je begeleiding krijgt bij het afvallen en sterker worden. Handig als je last hebt van de studentenkilo's!

Persoonlijk

mac Maastricht kiest voor een persoonlijke aanpak. Ben je op zoek naar hulp of advies bij het sporten? Dan kun je hier persoonlijk trainingsadvies ontvangen. Daarnaast worden alle groepslessen en yogalessen in het Nederlands en Engels gegeven. Superhandig voor alle internationale studenten of als je een keer wil sporten met een vriend(in) die geen Nederlands spreekt!

Yoga

Zelf volgde ik een lesje power yoga bij mac Maastricht. Deze lessen worden in een ander gebouw verzorgd dan de fitness en groepslessen. De yogaschool ligt enkele meters verderop en is zeer rustgevend aangekleed. Ook hier staat veiligheid hoog in het vaandel en wordt er voldoende afstand tussen de deelnemers gehanteerd. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten yoga te volgen bij mac: voor ieder wat wils dus! Sommige lessen zijn ook virtueel te volgen. Poweryoga is zeker een aanrader, maar ook een uitdaging voor wie al zijn spieren wil gebruiken.

Abonnement

Als student ontvang je korting op een abonnement bij mac Maastricht. Er zijn verschillende opties mogelijk: zo kun je ervoor kiezen om alleen een abonnement te nemen op de gym, maar je kan ook gaan voor een all-in-onepakket. Daarmee kun je fitnessen, groepslessen volgen, meedoen aan yoga, gebruik maken van de sauna’s en de douches én persoonlijk trainingsadvies ontvangen. Ook kun je losse lessen bestellen. Ben jij na het lezen van deze blog nou ook benieuwd geworden naar mac Maastricht? Doe dan een gratis proefles en word zelf enthousiast!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.