Skip to main content

Tips voor het ultieme vriendenweekend in Maastricht!

Een vriendenweekend is altijd een hoop geregel. Maar als de datum eenmaal staat, wordt het alleen maar beter! In deze blog lees je wat de leukste activiteiten zijn om te doen tijdens een vriendenweekend in Maastricht. Of je nu met je vrienden van thuis, je jaarclub of huisgenoten op vriendenweekend gaat; er zit voor iedereen iets tussen!

Zoek een grote groepsaccommodatie

Voor een vriendenweekend hoef je gelukkig niet ver weg, want in Maastricht zijn genoeg opties om te verblijven. Huur bijvoorbeeld een groepsaccommodatie Maastricht als je op zoek bent naar een groot vakantiehuis met plek voor 10 tot 20 personen. De vakantievilla’s liggen in de prachtige natuur van Limburg. Als je de stad te erg mist – of als je ’s avonds gewoon wilt stappen op de Markt – ben je met 10 minuten fietsen weer in het centrum!

Vrienden activiteiten voor overdag

Een hechte vriendengroep kan zich al vermaken met een fles wijn en goede gesprekken. Toch is het een aanrader om voor overdag een leuke activiteit te organiseren. Zo houdt iedereen nog mooiere herinneringen aan het vriendenweekend over. Organiseer bijvoorbeeld een wedstrijd, waarbij de vriendengroep in teams wordt opgesplitst. Elk team krijgt opdrachten waar ze punten mee kunnen verdienen. Denk aan: op de foto gaan met een agent, een gratis biertje op het Vrijthof regelen en ga zo maar door. Wees creatief en er wordt gegarandeerd gelachen! Het team met de meeste punten wint natuurlijk een mooie prijs. Hebben jullie geen zin om zelf iets te regelen? In de buurt van Maastricht is genoeg te doen zoals paintballen, een scooter tour, kleiduifschieten, bubble voetbal of een grottentour.

Vrienden activiteiten voor de avond

Je kunt natuurlijk avondeten in een restaurant in Maastricht, maar het is ook erg leuk om met zijn allen in het huis te blijven. Dit is een stuk goedkoper en vaak ook gezelliger. Na het eten is er nog genoeg tijd voor een activiteit. Organiseer bijvoorbeeld een wijn- of bierproeverij. Cocktails maken is perfect voor een vriendinnenweekend. Wil je iets originelers doen? Zorg dan voor een leuk spel. ‘Ranking the friends’ is favoriet bij mijn vriendengroep. Dit spel is natuurlijk afgekeken van het programma Ranking the stars en zorgt voor erg veel grappige reacties. Vooral vragen als “wie krijgt het eerst kinderen?” en “wie heeft de meeste kans om in de gevangenis te komen?” doen het altijd erg goed. De avond kun je natuurlijk afsluiten in een van de vele kroegen en uitgaansgelegenheden in Maastricht!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.