Skip to main content

Vintage winkels in Maastricht

Op zoek naar een nieuwe outfit? Steeds meer studenten kopen hun kleding tweedehands. Het is goed voor het milieu en je portemonnee, en de kleding die je er vindt is er ook een stuk origineler dan bij de H&M. Al overtuigd? Lees verder voor de leukste adressen in Maastricht!

Tip: wil je dit soort leuke tips over Studentensteden voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

We-ar Vintage

We-ar Vintage is een winkel die tweedehandse kleding verkoopt. Je vindt hier van alles: van jeans en winterjassen tot aan tassen en Dr. Martens. Dit is een van de goedkoopste vintage winkels van Maastricht. De winkel is erg populair en heeft daarom twee locaties: één in het centrum (Achter het Vleeshuis 33) en één in Wyck (Rechtstraat 52).

Giensch

In dezelfde straat (Achter het Vleeshuis 19) is Giensch te vinden. Een winkel die al ruim 30 jaar kleding verkoopt in Maastricht. Bij Giensch wordt alles regelmatig gecontroleerd op kwaliteit, zo weet je dat je kleding lang mee zal gaan. Naast vintage kleding verkoopt Giensch ook nieuwe kleding met een vintage uitstraling. Zelf heeft Giensch ook een eigen label met nieuwe kleding in oude stijl.

Traders Pop

Een van mijn lievelingswinkels van Maastricht is Traders Pop. Geen vintage winkel, maar een sfeervolle conceptstore vol unieke kleding, kaarten, boeken en andere hebbedingen. Achter in de winkel is er een vintage gedeelte met unieke stukken. Je vindt Traders Pop op de Heggenstraat 16.

Vintage kilo sale

Naast mijn drie favoriete vintage winkels van Maastricht wil ik je graag nog een andere tip meegeven. Eens in de zoveel tijd organiseert de Brandweer Kantine een weekend lang een vintage kilo sale. De kleding en accessoires zijn tijdens zo’n sale extra voordelig. Je betaalt namelijk maar €15,- per kilo! Zeker als je houdt van dunne blouses kun je hier voordelig inslaan. Houd de facebookpagina van de Brandweer Kantine hiervoor in de gaten!

Benieuwd waar je na zo'n dag shoppen lekker kunt neerploffen met een drankje? Lees dan ook onze blog over de gezelligste Maastrichtse terassen of de leukste cocktailbars van Maastricht!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.