Skip to main content

Wintersfeer proeven in Maastricht

Helaas kan Magisch Maastricht op het Vrijthof dit jaar niet doorgaan. Maar gelukkig is er – ook dit jaar – genoeg te doen in Maastricht om toch helemaal in de wintersfeer te komen! Ik zet een paar leuke dingen voor je op een rijtje.

Kerstwinkel

Als je niet naar de kerstmarkt kunt gaan, moet je de kerstsfeer maar naar jou halen! In Maastricht zijn genoeg winkels te vinden waar je als kerstfan je hart kunt ophalen. Helaas kunnen we hier niet naartoe, maar veel bezorgen gelukkig ook bij jou! Zelf vind ik bijvoorbeelde de Søstrene Grene heel erg leuk. Zoveel leuke dingen! Of wacht dacht je van de Xenos? Het kerstassortiment is reuze!

Magische Lichtroute

Wat is er mooier dan de eeuwenoude straatjes van Maastricht? Deze gezellige straatjes mét kerstverlichting! Overal in de binnenstad zijn straten, bruggen en bomen versierd met duizenden lichtjes. Ook is er elk jaar een Magische Lichtroute door Wyck, Céramique, het Sphinxkwartier en het Jekerkwartier. Deze route begeleidt je langs de mooiste stukjes van Maastricht, die dankzij alle lichtjes nóg pittoresker zijn dan ze al waren. Kleed je goed warm aan en neem vooral je beste camera mee, want er zijn gegarandeerd meer dan genoeg Instagram-waardige plekjes te vinden tijdens deze wandeling!

Winterse drankjes

Na een sfeervolle wandeling is het tijd om lekker op te warmen. Hierbij kan een warm drankje niet ontbreken. De lekkerste warme chocolademelk van Maastricht vind je bij Darq (Maastrichter Smedenstraat 2), maar ook Coffeelovers kan er zeker wat van! In en rondom de binnenstad heeft Coffeelovers maar liefst acht filialen, dus er is er altijd eentje in de buurt. Heb je geen zin om de deur uit te gaan? Opgewarmde chocomel uit pak smaakt ook zeker niet verkeerd. Extra lekker: voeg een beetje Baileys toe aan je chocomel. Begint warme chocomel inmiddels je neus uit te komen, dan is Glühwein een heerlijk alternatief. Zin in iets specialers? Maak dan in een handomdraai de lekkerste Jägerthee of Glühgin!

Kerstfilms

Wat uiteraard niet mag ontbreken in de winter, zijn leuke kerstfilms. Er staan meer dan genoeg films online die perfect zijn om te kijken onder een warme deken met wat popcorn en je zelfgemaakte winterse drankje. Heb je zin in een romantische komedie? Kijk dan een klassieker zoals The Holiday of Love Actually, of kies voor A Princess for Christmas (er zijn zelfs drie delen, dus perfect om te bingewatchen). Als je liever comedy kijkt, dan is Office Christmas Party een goede optie. En voor de ultieme nostalgische kerstsfeer moet je zeker Home Alone of The Grinch kijken!

Geniet ervan!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.