Skip to main content

Wonen in Maastricht: zo vind je een kamer!

Twijfel jij nog of je in Maastricht wil wonen? Weet je niet zeker of je alles uit het bourgondische leven kan halen vanwege corona? Vrees dan niet: er zijn veel voordelen aan wonen in deze mooie stad. In deze blog geef ik tips over het vinden van een kamer, waar je als student het beste kunt wonen en wat je allemaal coronaproof kan ondernemen!

Stap 1: kamer in Maastricht vinden

Als je hebt besloten om te verhuizen naar Maastricht, moet je natuurlijk eerst een kamer vinden. Over het algemeen is deze zoektocht niet onmogelijk, maar moet je er wel je best voor doen. Gelukkig zijn er vanwege corona minder studenten op zoek naar een kamer. Op Facebook vind je verschillende groepen waarin elke dag meerdere kamers aangeboden worden. Daarnaast kun je je aanmelden voor een antikraakwoning of lid worden van een platform als Maastricht Housing.  Ook zijn er verschillende websites waarop regelmatig kamers en woningen in Maastricht worden aangeboden:

De meeste kans op een kamer heb je natuurlijk als je je bij zo veel mogelijk organisaties aanmeldt en tegelijkertijd Facebookgroepen in de gaten houdt. Check voor meer tips ook onze pagina zoektips voor een kamer in Maastricht!

Stap 2: waar in Maastricht wil je wonen?

Tijdens de zoektocht zul je veel verschillende kamers tegenkomen. Het kan daarom handig zijn om voor jezelf op een rijtje te hebben waar je het liefste wil wonen. Dat is afhankelijk van je voorkeuren, maar ook van je budget en in welke buurt je graag wil wonen. Zo is het centrum altijd bruisend en ligt je kamer in de buurt van verschillende faculteiten. Echter is het hier vaak wel een stuk drukker en duurder dan wanneer je op een minder centrale plek woont. Zo vind je betaalbare kamers in de buurt van het Koningin Emmaplein en in Scharn. Wonen in Maastricht hoeft dus helemaal niet duur te zijn, vooral niet als je in aanmerking komt voor huurtoeslag. Naast de buurt is het ook van belang of je liever in een kamer of studio woont. Veel kamers in studentenhuizen worden via Facebook aangeboden, terwijl je een studio eerder bij een woningcorporatie vindt.

Stap 3: verhuisd, wat nu?

Als je een kamer hebt gevonden en eindelijk bent verhuisd, kan het leuke gedeelte beginnen. Hoewel we momenteel niet op stap kunnen of op een terras kunnen zitten, zijn er genoeg andere activiteiten die je kan ondernemen. Zo kun je bij veel Maastrichtse restaurants iets afhalen, zoals broodjes of warme chocolademelk. Daarnaast kun je geweldig wandelen in Maastricht. Ongeacht waar je woont, kun je overal een fijne route vinden. Denk aan een wandeling door de stad of langs de groene loper. Deze plekken zijn ook fantastisch voor wie wil hardlopen! Andere plekken om te gaan wandelen of hardlopen kun je in deze blog over gezonde voornemens terugvinden. Daarnaast zijn plekken als het stadspark en de Griend altijd aanraders. Hier kun je even tot rust komen en genieten van de natuur.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.