Skip to main content

Zo geef je jouw tuin snel een toffe upgrade!

Het jaar is voorbijgevlogen. Voordat je het weet is het weer zomer. Heb jij ook nooit zin om met het warme weer klusjes te doen? Wees dan slim en pak jouw tuin nu aan, zodat jouw tuin zomerproof is. In deze blog geef ik jou tips om jouw tuin zomerproof te maken.

Tuinbank

Een tuinbank kopen zorgt voor meer sfeer in jouw tuin. Door te kiezen voor beton of robuust houten tuinbank hoef je de tuinbank niet veel te onderhouden. Als je wat bloemen rondom de tuinbank zet creëer je een romantische uitstraling. Ideaal voor als je jouw nieuwe crush wil uitnodigen in jouw tuin. Door nog een bijpassende tafel te kopen, kunnen jullie deze zomer buiten eten of borrelen. Kies voor een tuinbank met rugleuning als jullie regelmatig in de tuin zitten.

Planten

Bedenk van tevoren welke soort planten in jullie tuin passen. Sommige planten hebben veel zon of juist schaduw nodig. Als jullie tuin amper zoninval heeft, kies dan voor planten zoals Monnikskap, Camelia, Spirea of een Boerenhortensia. Je kunt de planten in potten zetten, zodat je de planten kunt verwisselen van plaats. Een andere optie is om een border (stuk grond) met planten te maken. Je kunt er planten zetten met verschillende hoogteverschillen. Het voordeel hiervan is dat jullie geen geld kwijt zijn aan potten.

Verlichting

Er is veel keuze voor verlichting in de tuin. Kies je bijvoorbeeld voor opbouwspots, tafellampen, staande lampen of muurlampen? Door verlichting in de planten borders te plaatsen zorg je voor minder fel licht en overzicht in de tuin. Kies niet voor tafellampen als jullie geen grote tafel hebben. Muurlampen kunnen handig zijn om ruimte te besparen. Houd rekening met of je veel licht of verduisterend licht wilt in jullie tuin.

Vuurkorf

Een vuurkorf zorgt voor warmte en een fijne sfeer in de tuin. Een vuurkorf hoeft niet duur te zijn en is er in verschillende vormen. Door de warmte kunnen jullie ook na de zomer nog buiten genieten. Marshmallows maken bij een vuurkorf zorgt voor een vakantiegevoel in jouw eigen tuin.

Gebruik de tijd die je nu hebt, om aan de slag te gaan in jouw tuin. Dat zal je jezelf dankbaar zijn in de zomer. Na het opknappen van jullie tuin kunnen jullie relaxen en genieten van cocktails op jullie tuinbank. Als je op tijd begint, kunnen jullie tijdens de winterse avonden met een dekentje erbij nog genieten van de nieuwe tuin.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.