Skip to main content

Zo kies je een vloerkleed voor je studentenkamer

Een vloerkleed in je studentenkamer staat leuk en heeft veel voordelen. Er zijn verschillende soorten vloerkleden. Elk type heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Hoe kies je nou een vloerkleed uit voor in je studentenkamer? Wij helpen je!

Welke kleur of print past bij je kamer?

Als je een vloerkleed gaat uitkiezen, is het belangrijk dat je al weet hoe je kamer er ongeveer uit komt te zien. Je kunt daarom het beste pas een vloerkleed bestellen als de kamer verder al naar wens is ingericht of als je in ieder geval weet welke stijl de kamer wordt. Een vloerkleed heeft heel veel invloed op de sfeer van je kamer. Wil je het wat rustiger houden, dan kun je voor een effen kleur gaan. Een groen vloerkleed past bijvoorbeeld bij de meeste interieurstijlen en roept positieve associaties op. Groen staat bijvoorbeeld voor natuur, vernieuwing en stabiliteit. Als je kamer heel erg basic is ingericht kun je ook voor een gedurfder vloerkleed gaan. Kies dan bijvoorbeeld voor een vloerkleed met dierenprint of patchwork. Vloerkleden zijn er ook in verschillende vormen. Een rond vloerkleed staat zowel bij ronde als rechthoekige meubels leuk. Een klein rond kleed kan ook de ruimte een beetje breken als je een kleine, rechthoekige kamer hebt. Wil je alles met elkaar verbinden? Zorg dan voor een groot, rechthoekig kleed waar je de meubels op kunt zetten.

Laagpolig of hoogpolig vloerkleed?

Als je weet naar welke print of kleur je op zoek bent, kun je bepalen of je een laagpolig of hoogpolig vloerkleed wilt. Bij een laagpolig vloerkleed zijn de uitstekende haartjes korter dan 1 cm. Dit heeft als voordeel dat je het vloerkleed makkelijker kunt schoonmaken. Ook kun je er gemakkelijker meubels overheen schuiven. Dit is bijvoorbeeld handig als je het kleed ergens wilt neerleggen waar je ook met een bureaustoel overheen schuift. Bij een laagpolig vloerkleed kun je ook het design beter zien. Als je een vloerkleed met een drukke print wilt, is een laagpolig vloerkleed dus een goed idee.

Een hoogpolig vloerkleed heeft langere haartjes dan een laagpolig vloerkleed. Dit voelt dus lekker zacht en warm aan je voeten. Een hoogpolig vloerkleed is dus ideaal als je graag op je blote voeten loopt, het snel koud hebt of als je het kleed naast je bed wil leggen. Je stapt dan niet op de koude vloer als je uit bed komt. Een hoogpolig vloerkleed straalt vaak ook meer warmte uit en vuil is moeilijker te zien op dit type kleed. Het is wel moeilijker schoon te maken dan een laagpolig vloerkleed.

Tip: ben je bezig om je kamer opnieuw in te richten? Check dan ook deze blog met leuke woonwinkels in Maastricht!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.