Skip to main content

Zo richt jij je studentenhuis stijlvol en goedkoop in!

Het inrichten van een studentenhuis kan een flinke klus zijn. Zeker als het een oud pand is met veel achterstallig onderhoud. Wil jij het roer helemaal omgooien en je studentenhuis met een klein budget stijlvol inrichten? Wij geven je tips!

Repareer achterstallig onderhoud

Een stukje behang dat loslaat, een gat in de muur of een kapotte deur: dit soort achterstallig onderhoud zorgt voor een rommelig geheel. Als je je huis een stijlvolle inrichting wilt geven, is het dus handig om dit soort achterstallig onderhoud eerst weg te (laten) werken. Welk onderhoud precies voor jouw rekening is, is afhankelijk van de afspraken die in je huurcontract staan. In principe is groot onderhoud voor rekening van de verhuurder. Denk bijvoorbeeld aan het buitenschilderwerk, het vervangen van een verouderde douchecabine of het verhelpen van een lekkage. Doe voor dit soort zaken dus een reparatieverzoek bij je verhuurder. Kleiner onderhoud kun je zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan het vullen van gaatjes in de muren, het schilderen van de muren en het vervangen van lampen.

Schilder de muren

Als alle mankementen verholpen zijn, is het tijd voor een nieuwe laag verf op de muren. Deze ingreep kun je zelf doen en is relatief goedkoop, maar heeft een groot effect. Let bij het aanschaffen van de verf goed op de aanbiedingen of koop verf van het huismerk. Zo ben je niet veel geld kwijt.

Heb oog voor detail

Als er een frisse kleur op de muren zit, is het tijd voor de inrichting. Hierbij is het belangrijk dat je goed op de details let. Als alles tot in de puntjes verzorgt is, heb jij straks een stijlvolle inrichting zonder dat dit veel hoeft te kosten. Op het gebied van verlichting is het bijvoorbeeld mooi als alle lampen bij elkaar passen en er niet allerlei verschillende lampen hangen. Kies bijvoorbeeld voor deze goedkope led opbouwspots in zwart. Door het strakke uiterlijk geven ze het plafond direct een stijlvol uiterlijk en ze zijn makkelijk te combineren met verschillende meubels en stijlen. Zorg er verder voor dat alle accessoires bij elkaar passen en het niet een bij elkaar geraapt zooitje wordt.

Scoor goedkope meubels

Tot slot is het goed om meubels in dezelfde stijl aan te schaffen. Als alles bij elkaar past, krijg je een stijlvol geheel. Omdat nieuwe meubels duur kunnen zijn, is het verstandig om goed de aanbiedingen in de gaten te houden. Kijk ook of er meubelwinkels in de buurt zijn die een leegverkoop houden. Een andere goedkope optie is om je meubels tweedehands te kopen. Dit kan bijvoorbeeld bij kringloopwinkels, op Marktplaats of via Facebookgroepen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Maastricht Studentenstad

Maastricht biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Maastrichtse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Maastricht.

Studeren in Maastricht

Ga jij studeren in Maastricht? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Maastricht

Ga je in Maastricht studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Maastricht en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Maastricht

Er zijn heel veel redenen om in Maastricht te studeren en wonen tijdens je studententijd.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Maastricht

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Maastricht Studentenstad.

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.