U bent hier

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl. Wonen in een nieuwe studentenstad betekent dat je opnieuw op zoek moet naar de juiste gezondheidsinstanties, dit keer zonder advies van je ouders. Hoe vind je een tandarts, huisarts of ziekenhuis in Maastricht? Waar kan je je laten testen op een SOA? Wat kun je eigenlijk laten onderzoeken bij de GGD? Bestaat zorgtoeslag voor studenten? Hoe leid je eigenlijk een gezond (studenten)leven in Maastricht?

Een overzicht van alle informatie die je nodig hebt om gezond te blijven óf te worden in Maastricht.

Zorgverzekering afsluiten als student

Vanaf 18 jaar ben je wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en zorgpremie te betalen. Daarom moet je een zorgverzekering kiezen die goed bij jou past. Maar waar moet je als student eigenlijk op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Studenten met burn-out en hoe te voorkomen

Steeds meer studenten krijgen verschijnselen of hebben last van een burn-out, omdat zij erg onder druk staan. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je een burn-out kunt herkennen, voorkomen of behandelen.

Soa testen Maastricht

Studenten lopen meer risico op een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Het is daarom belangrijk dat je het veilig doet! Maar waar kan je in Maastricht nou terecht als je denkt dat je toch een soa hebt opgelopen en hoe word je getest?

GGD Maastricht

In Maastricht is er geen GGD, maar in Heerlen is wel een vestiging van GGD Zuid-Limburg. Bij de GGD kun je als student onder andere terecht voor reisvaccinaties, informatie over seksualiteit en soa-testen.

Eerste Hulp in Maastricht

Met spoed zorg nodig in Maastricht? Bekijk het overzicht van Eerste Hulp posten, nacht apotheken en spoed huisartsposten inclusief contactgegevens en locaties in Maastricht.

Huisarts in Maastricht

Als je in Maastricht gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Maastricht te hebben. Hoe vind je een huisarts en mag je zomaar overstappen?

Tandarts Maastricht

Als je in Maastricht gaat wonen tijdens je studententijd is het handig om een tandarts in de buurt te hebben. Hoe vind je een tandarts? Waar let je op bij het zoeken naar een goede tandarts in Maastricht?