U bent hier

Gezondheidszorg in Maastricht

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Maastricht staat niet bekend om haar gezonde levensstijl. Wonen in een nieuwe studentenstad betekent dat je opnieuw op zoek moet naar de juiste gezondheidsinstanties, dit keer zonder advies van je ouders. Hoe vind je een tandarts, huisarts of ziekenhuis in Maastricht? Waar kan je je laten testen op een SOA? Wat kun je eigenlijk laten onderzoeken bij de GGD? Bestaat zorgtoeslag voor studenten? Hoe leid je eigenlijk een gezond (studenten)leven in Maastricht?

Een overzicht van alle informatie die je nodig hebt om gezond te blijven óf te worden in Maastricht.

Studenten met burn-out en hoe te voorkomen

Steeds meer studenten krijgen verschijnselen of last van een burn-out, omdat zij erg onder druk staan: deadlines vanuit de studie, veel sociale verplichtingen, werken naast je studie om überhaupt je studie te kunnen betalen en nooit eens rust, omdat je altijd in verbinding staat met al je vrienden via je telefoon....

Zorgverzekering voor studenten

Zorgverzekering als student nodig? Wij waren benieuwd of er speciale zorgverzekeringen voor studenten zijn. Bestaat er zoiets als een zorgverzekering met studentenkorting? Wij stelden onze vragen aan een onafhankelijke expert.

Zorgverzekering regelen

Als je ouder bent dan 18, dan ben je wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Verzekeringen zijn misschien niet boeiend en leuk om je in te verdiepen. Maar het kan je geld besparen.

SOA testen Maastricht

Studenten vormen één van de vijf risicogroepen van een seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA). Je kunt een SOA hebben zonder dat je er iets van merkt.

GGD Maastricht

De Gemeentelijke Gezondheidsdienst Zuid-Limburg, de GGD, ontwikkelt het Limburgse gezondheidsbeleid en zorgt voor de uitvoering. Bij de GGD kun je onder andere terecht voor informatie over SOA’s en voor vaccinaties als je op reis gaat.

Eerste Hulp in Maastricht

Met spoed zorg nodig in Maastricht? Bekijk het overzicht van Eerste Hulp posten, nacht apotheken en spoed huisartsposten inclusief contactgegevens en locaties in Maastricht.

Huisarts in Maastricht

Als je in Maastricht gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Maastricht te hebben. Hoe vind je een huisarts en mag je zomaar overstappen?

Tandarts Maastricht

Als je in Maastricht gaat wonen tijdens je studententijd is het handig om een tandarts in de buurt te hebben. Hoe vind je een tandarts? Waar let je op bij het zoeken naar een goede tandarts in Maastricht? De beste tips voor jou.