← Terug naar overzicht

Handige tips voor eerstejaars studenten

tips voor eerstejaars studenten

Ben jij al klaar voor je jaar als eerstejaars student? Of je er nu voor klaar bent of niet: je eerste jaar zal up’s en downs bevatten. Een hindernisbaan vol leuke uitdagingen en wij helpen je de finish te bereiken!

First things first…

Je hebt een aantal dingen nodig voordat je aan je studie begint, waaronder je studieboeken. Nu zal je wel gehoord hebben dat je twee type studenten hebt: de één koopt zijn studieboeken voor dat de studie begint en de ander pas wanneer de studie is begonnen en een bepaald boek nodig hebt. Natuurlijk is de keuze geheel aan jou hoe jij je wil voorbereiden op je studie. We kunnen je echter wel vertellen dat de clichés waar zijn en je maar beter voorbereid kan zijn op je studie. Tip: koop je boeken van tevoren. De reden dat we je deze tip geven, is omdat er voor je studie veel boeken online staan die tweedehands en jij dus voor een mooi studentenprijsje kan scoren! Zo houd je meer geld over om gezellig een terrasje te pakken en je klasgenoten beter te leren kennen! Win-winsituatie toch?

Take notes

Notities maken doen we allemaal op onze eigen manier, maar wat werkt nog het beste en snelste tijdens een hoorcollege?

1. Microsoft Word

Superhandig om zelf notities te maken tijden het hoorcollege in je eigen woorden. Daarnaast heeft Word ook handige opties zodat je plaatjes kan toevoegen om je aantekeningen te ondersteunen.

2. PowerPoint

Wat ook superhandig werkt en wat veel studenten doen, is het maken van een PowerPoint. Tijdens het eerste hoorcollege kan je zo je eigen PowerPoint maken met extra informatie en kan je het indelen in verschillende hoofdstukken.

3. Old school: pen & papier

Je kan ook gebruik maken van pen en papier. Dit kan soms handig zijn alleen moet je wel in het bezit zijn van een leesbaar handschrift en het hoorcollege met je pen bij kunnen houden.

We kunnen nog oneindig doorgaan met het geven van tips over je eerste jaar als student. Maar waar het om gaat is dat je geniet en zelf de dingen moet ervaren. Zo leer je het beste en weet je wat voor jou het beste werkt.

Oké, nog één laatste tip dan… Lees ook even ‘How to’: je eerste schooljaar van je studie overleven!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden