← Terug naar overzicht

De beste studeerplekken in Maastricht

studeren maastricht

Het is behoorlijk lastig om te leren zonder afgeleid te raken. Vooral als je thuis studeert, is focussen een uitdaging. Daarom ben op zoek gegaan naar de beste studeerplekken in Maastricht, waar jij je goed kan concentreren en makkelijk die tienen haalt!

Tip: wil je dit soort leuke tips over Maastricht Studentenstad voortaan in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

1. De universiteitsblibiotheek

Dit is misschien wel een van de populairste studeerplekken in Maastricht: de universiteitbibliotheek. Er zijn drie verdiepingen met lange tafels waar je aan kunt leren, maar ook plekken met computers en overlegruimtes voor groepswerk. Er hangt een fijne sfeer, iedereen is aan het studeren en dat werkt erg motiverend om zelf ook aan de slag te gaan. Nadeel is wel dat het er vaak enorm druk is. Ik raad aan om er zo vroeg mogelijk op de dag heen te gaan en deze plek te vermijden rond de tentamenperiodes. Je kan je dan beter op een rustige plek voorbereiden op je tentamens!

2. Universiteitsbibliotheek Randwyck

Nog een universiteitsbibliotheek. Deze zit in de faculteit Health, Medicine & Life Sciences en is ietsjes kleiner, maar heeft meer plekken met computers. Ook dit is een populaire studieplek, dus ga er op tijd heen als je hier een dag wil studeren!

3. Learning spaces aan de Bonnefantenstraat

Deze studieruimtes zitten boven de Student Service Center van Maastricht University. Er zijn verschillende afgesloten ruimtes en stilteruimtes. Ook is er een kantine waar je broodjes kan halen en waar ook ruimte is om te studeren. Het is hier wat rustiger dan in de universiteitsbibliotheek. Meer informatie over deze drie studeerplekken, zoals openingstijden, kun je vinden op de website van Maastricht University.

4. Coffeelovers Dominicanen

Misschien wel een van de mooiste studeerplekken in Maastricht is Coffeelovers Dominicanen, gevestigd in de boekenwinkel/kerk Dominicanen. Het is hier wel wat rumoeriger dan bovenstaande plekken en je moet een consumptie hebben om er te kunnen zitten, maaar er hangt een goede sfeer en de locatie is prachtig!

5. Bagels & Beans

Een andere plek waar je eten en drinken met studeren kunt combineren, is Bagels & Beans. Het is een mooie, lichte ruimte met vriendelijk personeel en heerlijke bagels en sapjes. Heb je meer nodig dan alleen een goede studeerplek om jezelf te motiveren? Lees dan onze tips om jezelf te motiveren voor het nieuwe studiejaar. 

Op zoek naar andere leuke plekken in de stad? Lees dan ook onze blog met de gezelligste cocktailbars of leukste vintage winkels van Maastricht!

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden