← Terug naar overzicht

Leuke borrelplekjes in Maastricht

Wijn terras

Je bent op zoek naar een leuke plek voor een biertje of een wijntje. Lopend door Maastricht zie je overal cafés en terrassen, dus hoe weet je nu waar het toch echt het leukst is? Wij geven je het antwoord op deze vraag!

Het Vrijthof

Laten we beginnen met het bekendste plein van de stad: het Vrijthof! Hoewel ik zelf niet echt een favoriet cafeetje heb op het Vrijthof, ben ik toch regelmatig op een van de terrassen te vinden. Alle Maastrichtenaren en toeristen passeren het Vrijthof, wat dan ook meteen de reden is waarom ik er vaak neerstrijk. Lekker mensen kijken!

Falstaff

Een paar meter van het Vrijthof ligt het Sint Amorsplein, een klein en intiem plein midden in het centrum. Op dit plein vind je de Falstaff, een café met buiten een verwarmd terras. Naast een grote keuze uit speciaal bieren, kun je bij de Falstaff ook de “supermega bierplank” bestellen: een borrelplank met chips, stokbrood met dips, bitterballen en andere snacks. Het avondeten kun je hierna waarschijnlijk wel laten staan.

Café Nouveau

Op de Koestraat vind je café Nouveau, de enige kaasbar van Maastricht. Hun concept is een gouden combi: veel verschillende kazen en lekkere wijnen. Hier moet je sowieso even naar toe, want ja… Wie houdt er nu niet van kaas? Als je binnenkomt, lacht de kaasvitrine je al tegemoet (wat je de keuze nu niet bepaald makkelijker maakt). Gelukkig kun je naast de vooraf samengestelde plankjes ook een verrassingskaasplank kiezen zodat de keuze je bespaard wordt.

Café Zondag

Aan de overkant van de brug vind je café Zondag, in het gezellige stadsdeel Wyck. Het interieur ziet er magazinewaardig uit en het is er altijd druk. Dat laatste komt ook omdat het café en terras heel klein zijn. Laat dat nu geen probleem zijn, bij Zondag staan mensen altijd buiten te borrelen voor het café, wat doet denken aan de groepen mensen voor cafés in Italië.

’t Wycker Cabinet

Ook in Wyck, dichtbij Zondag vind je ’t Wycker Cabinet, een bar waar je ook kunt eten. Zelf beschrijft ’t Wycker Cabinet zich als een combinatie tussen de authentieke bourgondische sfeer van Maastricht en de huiselijke sfeer van een Franse bistro. Deze beschrijving klopt precies en het interieur zorgt voor een warme, aangename sfeer. Een plek waar je gemakkelijk een hele middag of avond kunt doorbrengen.

Zoek je een leuke dinerplek? In dit blog vind je tips voor restaurants in Maastricht.

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden