← Terug naar overzicht

Gratis eropuit in Maastricht

Geld

Het studentenleven is niet goedkoop. Huur, boodschappen, boeken… Je houdt zo bijna geen geld over om iets leuks te doen. Daarom geef ik je in dit blog wat tips voor gratis activiteiten in Maastricht!

Centre Céramique

Het Centre Céramique is een cultureel centrum waar je naast de stadsbibliotheek ook gratis verschillende tentoonstellingen kunt bezoeken, zoals de jaarlijkse World Press Photo-expositie. Kijk op de site even voor de huidige tentoonstellingen. Daarnaast wordt er bijna elke dag wel een andere activiteit georganiseerd, zoals een gedicht workshop, taalcafé en muzikale optredens. Zin in een gratis culturele avond? Loop even langs het Centre Céramique of kijk op de site!

Sint Pietersberg

Op de grote heuvel (ja, ondanks de naam is het geen berg) Sint Pietersberg, kun je prachtig wandelen met uitzicht op heel Maastricht. De Sint Pieter ligt dichtbij Vlaanderen en Wallonië, je waant je dan ook echt in het buitenland wanneer je een tijdje door het landschap wandelt. Er zijn 20 uitgestippelde wandelingen (tussen de 2,8 en 13,5 kilometer) die je door middel van paaltjes kunt volgen. Naast wandelen vind je op de Sint Pieter ook een gratis museum, het Sint Pietersmuseum bij Hoeve Lichtenberg. Het museum vertelt de geschiedenis van de Sint Pieter en heeft daarnaast nog verschillende wisselende exposities en activiteiten.

Fietsen

Naast wandelen kun je in de omgeving van Maastricht ook fietsen. Dat klinkt allebei enorm saai, maar door alle heuvels in en rondom Maastricht is dit toch echt leuker dan ergens anders (Tom Dumoulin komt niet voor niets hiervandaan)! Pak je (wielren)fiets en trek eropuit.

Picknicken

Niet helemaal gratis, en ook niet per sé geschikt voor januari, maar dit hoort zeker in dit lijstje. Zodra de zon begint te schijnen stroomt het stadspark van Maastricht vol met studenten die hier eten, een drankje doen en chillen. Spreek met je vrienden af om allemaal wat kleine gerechten mee te nemen, neem wat biertjes en een kleed mee en geniet van je picknick in het stadspark!

Hopelijk heb je iets aan deze tips, en kun je zo ook een dagje eruit zonder veel geld uit te geven. Liever op andere manieren geld besparen? Zo scoor jij goedkoop jouw studieboeken!

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden