← Terug naar overzicht

Ingrediënten die je altijd in huis moet hebben

Spaghetti

Soms heb je van die dagen dat je niet naar de supermarkt wilt, wanneer je een kater hebt bijvoorbeeld… Daarom is het handig om bepaalde ingrediënten op voorraad te hebben zodat je ook dan geen honger hoeft te lijden. Lees verder om erachter te komen wat ik altijd in huis heb!

The basics

Om een vullende maaltijd te maken heb je een koolhydraatbron nodig. (Zoete) aardappelen, zilvervliesrijst, couscous en volkorenpasta geven je deze koolhydraten. Naast het feit dat deze ingrediënten je veel energie geven, zijn ze ook allemaal heel lang houdbaar. Zorg ook dat je altijd wat ui, knoflook, kruiden en bouillonblokjes hebt om recepten smaak te geven. Handig om altijd in huis te hebben!

Blik

Mijn huisgenoten worden soms gek van alle blikjes die op mijn plank staan, maar dat is niet voor niets. Het meeste eten in blik blijft lang houdbaar en hoeft niet in de koelkast te staan. Zelf heb ik altijd blikken tomatenblokjes en kokosmelk in huis als basis voor sauzen en soepen, en kikkererwten omdat ik die zelf erg lekker vind.

Diepvries

Als je het geluk hebt dat je een diepvries tot je beschikking hebt op je studentenkamer, dan kun je hier veel ingrediënten in bewaren die normaal niet zo lang vers blijven. Denk aan meerdere zakken diepvriesgroenten zoals Italiaanse roerbakgroenten of peultjes, maar ook de meeste soorten vis en vlees kunnen ingevroren worden.

Recepten

Oké, er is zo’n dag aangebroken waarop je je huis niet uit wilt. Je hebt deze ingrediënten in huis, wat voor gerecht maak je er dan van? Met spaghetti, tomatenblokjes en diepvriesgroenten kun je gemakkelijk een lekkere pasta maken. Kook de pasta en maak ondertussen een saus van ui, knoflook en tomatenblokjes, voeg na een tijdje sudderen de groenten toe en je bent klaar! Je kunt dit natuurlijk ook maken met rijst. Een ander lekker recept is een vullende tomaten-kokossoep, gemaakt van tomatenblokjes, kokosmelk, kikkererwten en bouillon. Laat alles bij elkaar een dik kwartier koken en pureer het daarna met een staafmixer tot een gladde, maar dikke soep. Een ander gerecht wat je hiermee ook kan maken is deze curry, waar we je het uitgebreide recept voor geven.

Op deze manier kun je altijd iets te gezonds te eten maken! Heb jij wel tijd om nog naar de supermarkt te gaan? Kijk dan hier voor andere goedkope recepten. Eet smakelijk!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

acer chromebook
studeren
Abonneren op