← Terug naar overzicht

Alles over commissies

commissie

Commissies: je hebt er vast wel van gehoord. Misschien heb je zelfs al in een commissie gezeten op je middelbare school of bij je sportvereniging. In dit blog vertel ik je wat een commissie precies is en waarom je bij een commissie moet gaan!

Wat is een commissie?

Een commissie bestaat uit een groepje mensen dat samen iets organiseert. Dit kan van alles zijn: een ski-reis, een evenement om bedrijven te ontmoeten, een feest… Ga zo maar door. Een commissie komt regelmatig bij elkaar om te vergaderen en zo allerlei dingen te regelen. Commissies vind je bij alles studenten- en studieverenigingen, maar je hebt vaak ook “losse” commissies. Waarom je bij een commissie moet gaan? Dat vertel ik je nu!

Nieuwe ervaringen

Wat jij als commissie ook organiseert, je leert heel veel. Wanneer je een bedrijfsevenement organiseert kom je bijvoorbeeld voor het eerst echt in contact met het bedrijfsleven. Zo leer je hoe je met professionele situaties om moet gaan. Maar ook wanneer je een feest organiseert leer je veel, je komt erachter wat hier allemaal bij komt kijken. Er zal altijd iets anders gaan dan je verwacht en door commissies leer je hoe je hiermee om moet gaan.

CV

Bedrijven vinden het ook belangrijk om te zien dat jij een commissie hebt gedaan. Alle praktische ervaring die je hebt opgedaan komt goed van pas in je carrière. Daarnaast laat je zien dat je naast je studietijd hebt voor iets anders, wat toont dat je een goede, efficiënte student bent en geïnteresseerd bent in meer dan alleen boeken.

Leuk!

Een commissie doen, komt dus van pas voor later, maar het is vooral heel erg leuk! Houd je van reizen of feesten? Of wil je iets voor het goede doel doen? Er zijn genoeg commissies in jouw studentenstad, dus kijk goed rond naar wat er allemaal is en in wat voor onderwerp jij graag je energie in wilt steken. Je stopt als het goed is dus tijd in iets wat je erg leuk vindt om te doen, samen met andere mensen die dit delen. Doordat jij en je commissiegenoten dezelfde interesses hebben is er een grote kans dat jullie een klik zullen hebben, waardoor je aan je commissie ook nog een nieuwe groep vrienden overhoudt!

Kijk dus goed rond in je stad en kijk wat voor commissie jij naast je studie wilt doen. Veel commissies vallen onder een studenten- of studievereniging. Wat het verschil is tussen een studenten- en een studievereniging leer je hier.

Meer studentennieuws

netflix
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden