← Terug naar overzicht

Kroegentocht in Maastricht

kroegentocht

Zin om verschillende kroegen af te gaan voor een echte kroegentocht? Maastricht heeft het hoogste aantal cafés per inwoner, dus je hebt keuze genoeg! In dit blog vind je een voor jou uitgestippelde kroegentocht door het centrum van Maastricht.

Tongersestraat

Onze route begint bij the Lab, een café/restaurant gelegen bij de Tongersestraat, dichtbij het SSC. Loop door naar achteren om te chillen op de loungebanken. The Lab staat bekend om zijn cocktails... een lekker zoet begin van de avond dus! Dichtbij the Lab vind je de Ma van Sloun, een echt studentencafé. Bij de Ma van Sloun kun je als student goedkoop eten, als je dat nog moet doen kan dat mooi hier! Bestel anders lekker een biertje om daarna weer verder te gaan.

Het Vrijthof

Dichtbij de Ma van Sloun vind je het bekendste plein van Maastricht: het Vrijthof. Op het Vrijthof vind je verschillende cafés waar je even naar binnen kunt lopen voor een drankje, bijvoorbeeld café In Den Ouden Vogelstruys.

De Platielstraat

In een zijstraat van het Vrijthof vind je dé kroegenstraat van Maastricht: de Platielstraat. Café van Bommel, De Twee Heeren, De Dikke Dragonder, Falstaff… In de Platielstraat zijn genoeg cafés waar je even naar binnen kunt gaan voor een biertje. Als je nu héél lui bent, kun je je kroegentocht ook verkorten tot alleen cafés in de Platielstraat, dan moet je ze wel allemaal afgaan natuurlijk!

Café Moriaan

Iets verder, op de Stokstraat vind je Petit Café Moriaan. Zoals de naam al zegt is Moriaan zeer petit en is met zijn 23 vierkante meter het allerkleinste café van Nederland. Hier moet je even geweest zijn!

Markt

We eindigen onze kroegentocht in het hart van de stad: op de Markt. Aan het einde van de markt vind je de Gouverneur, een café gespecialiseerd in bier. Vraag hier om de bierkaart en kies uit één van de vele speciaalbiertjes. Als je na al deze drankjes zin hebt om te snacken moet je hier de bierplank bestellen, een plank vol verschillende snacks. En waar anders zou je je kroegentocht moeten eindigen dan in de Feestfebrik (de fessa) of de FM? Pak een laatste biertje aan de bar en eindig je dag hier dansend!

Vind jij deze kroegentocht eigenlijk te kort? Loop dan ook nog richting het Onze Lieve Vrouwe Plein en daarna naar café Sjiek, café de Pieter. Of loop naar Wyck waar je nog even café Zondag binnenloopt. Meer zin om te terrassen? Kijk dan hier voor leuke borrelplekjes in Maastricht.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

acer chromebook
studeren
Abonneren op