← Terug naar overzicht

Een goedkope mini-vakantie naar Warschau

Citytrip Warschau

Een citytrip is altijd een goed idee! Het kost alleen vaak wel veel geld… Samen met drie vriendinnen ben ik 4 dagen naar Warschau gegaan, waar we in totaal (lees: vlucht, appartement, openbaar vervoer, eten en attracties) nog geen €200 per persoon kwijt waren. Hoe we dat gedaan hebben? En wat onze tips zijn voor de Poolse hoofdstad? Dat lees je hier!

Dag 1

We vlogen met RyanAir vanaf het Belgische Charleroi, waar je vanaf Maastricht met het openbaar vervoer in 2,5 uur bent. Koop je treinkaartje voor €7 bij de Belgische automaat op het station. Als je net zoals wij in het laagseizoen vliegt, dan kun je bij RyanAir heel goedkope tickets scoren, zo waren wij voor een retourtje Charleroi-Warschau inclusief de extra kosten maar €33 per persoon kwijt. Voor dezelfde prijs scoorden we een mooi en net appartement in de oude stad. Toen we ’s avonds aankwamen in Warschau zijn we even snel iets gaan eten om vervolgens in een leuke bar lekkere cocktails te gaan drinken. Let er wel even op dat de cocktails hier veel sterker zijn dan in Nederland!! En in alles zit vodka… Tja, het blijft Polen hè.

Dag 2

De tweede dag begonnen we met een wandeling door de schattige en fotogenieke oude stad van Warschau. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het oude centrum van Warschau vernietigd. Later is dit allemaal weer opgebouwd in dezelfde oude stijl. Nadat we hier waren rondgelopen en wat gebouwen in waren gegaan gingen we naar een walking tour over het communisme. Dit was gratis (alleen fooi) en heel interessant, zeker een aanrader! Zoek online even naar “free walking tour warsaw” en je vindt waar je moet zijn. Na deze koude route warmden we even op bij een Milkbar, een overblijfsel uit de tijd van het communisme waar je voor heel weinig zloty een typisch Poolse lunch kunt scoren.

Dag 3

Dag drie begonnen we bij het Paleis van Wetenschap en Cultuur, een groot en indrukwekkend gebouw dat Warschau had gekregen van Stalin. Zelf waren de Polen er niet blij mee vanwege de afzender, maar het paleis domineert tot op de dag van vandaag de skyline en is het hoogste gebouw van Polen. Je kunt met studentenkorting in een lift naar boven om te genieten van het uitzicht over Warschau. Dichtbij het paleis heb je een heel groot winkelcentrum, Złote Tarasy, waar je gemakkelijk een hele dag door kunt brengen met winkelen. ’s Avonds hebben we lekker gegeten om vervolgens uit te gaan. In de straat Mazowiecka vind je verschillende clubs waar je tot in de late uurtjes kunt dansen (en heel goedkoop wodka kunt drinken).

Dag 4

Onze laatste dag sloten we af met een bezoek aan het Joods museum. Onze AirBnb host vertelde ons dat je wel 6 uur in dit museum door kunt brengen. Dit leek ons wat overdreven, maar dit is zeker waar. Zelf zijn we er vrij snel doorheen gelopen en waren alsnog 3 uur kwijt. Het museum gaat over de hele geschiedenis van Joden in Polen, vanaf hun komst tot aan het heden. Heel indrukwekkend en zeker een aanrader! We sloten onze reis af met een mega lunch (echt mega, ik heb hierna een dag niet gegeten) bij Aioli. Zoals de naam al zegt is dit restaurant gespecialiseerd in aioli, wat je dan ook bij elk gerecht krijgt. De aioli was too die for, maar ook de gerechten zelf waren allemaal heel goed. Een perfecte afsluiter van onze stedentrip!

Warschau heeft mij en mijn vriendinnen allemaal echt verrast, mooie gebouwen, interessante geschiedenis, goed uitgaan en ontzettend vriendelijke mensen. Ik zou er zeker nog een keer naar toe gaan! Heb jij nu meer zin om de zon op te zoeken? Lees hier hoe je goedkoop naar Lissabon kan!

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

acer chromebook
studeren
Abonneren op