← Terug naar overzicht

Hoe maak je je kamer met weinig geld gezellig?

Wanneer je op kamers gaat mag je voor het eerst helemaal zelf beslissen hoe je kamer eruitziet. Grote meubels als je bed, kast en bureau zijn vaak snel geregeld, misschien kun je die zelfs meenemen vanuit je oude kamer bij je ouders. Om je kamer gezellig te maken heb je wel meer nodig dan dit. In dit blog vertel ik je hoe je met weinig geld je kamer om kan toveren tot je eigen paradijs!

Aankleden met accessoires

Bij winkels als de Xenos, Action en de Blokker vind je vaak leuke accessoires en kleine meubels voor weinig geld. Zo heb ik zelf plankjes gekocht bij de Xenos waarop ik mijn eigen minicollectie tentoonstel, een kaarsenplateau met veel kaarsen bij de Blokker en een spiegel en leuk macramé wandkleedje bij de Action. Al deze dingen kostten me nog geen €5 per stuk, maar maken mijn kamer een stuk gezelliger.

Posters en kaarten

Die muurplanken waar ik het net over had staan vol met posters, kaarten, foto’s en andere herinneringen. Lijstjes voor mijn posters en kaarten koop ik voor een paar cent bij de Action, en de inhoud koop ik bij winkels als Festen, Traders Pop en The Showroom. Deze drie winkels zijn allemaal gelegen dichtbij het Sint Amorsplein en hebben een uitgebreide collectie. Bij Festen vind je veel posters (van goedkoop naar iets minder goedkoop) en bij Traders Pop en The Showroom heb je mooie kaarten vanaf €1. Zo heb je voor weinig geld je eigen kunst! Je kunt je posters, kaarten en foto’s ook ophangen op een prikbord of aan broekenhangers, zo kun je zo vaak wisselen als je zelf wil!

Buiten de box denken met inrichten

Wanneer je goedkoop je kamer wil opleuken, moet je buiten de box denken. Maak een kunstwerk op je muur met washi tape (te koop bij de Hema) en gebruik onverwachte voorwerpen als decoratie. Zelf heb ik bijvoorbeeld een dunne sjaal van de Zara aan mijn muur gehangen als wandkleed, wat een heel warm effect geeft! Ook kwam ik er tijdens mijn zoektocht naar leuke accessoires tegen dat kussens best duur zijn. Daarom besloot ik om ze zelf te maken! Met mijn moeders naaimachine, stof van de stoffenmarkt op vrijdag en tutorials van YouTube maakte ik in een handomdraai mijn eigen kussens waar ik nog altijd veel complimenten over krijg!

Planten maken je studentenkamer gezellig

Als laatste nog wat tips voor dingen die elke kamer gezellig maken. Planten geven je kamer meteen een huiselijk gevoel en zorgen ook nog eens voor een goede luchtkwaliteit. Bij de Dille & Kamille kun je vrij goedkoop wat planten kopen! Houd er wel rekening mee dat de planten het overleven, hier wat tips voor planten die zelfs studenten niet dood laten gaan. Als laatste tip kerstverlichting! Dit is heus niet alleen leuk in december, het hele jaar door vrolijken kerstlichtjes je kamer op. Hang ze op het plafond, aan je bed, aan je plank, you name it. Wanneer je de lichtjes aan doet geeft dit meteen een heel cozy gevoel!

Nog geen kamer?

Heb je nog geen kamer gevonden in Maastricht? Bekijk dan ons overzicht van kamers in Maastricht

Meer studentennieuws

studie sleur
Tips geld besparen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Maastricht Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden